Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

To tweet Βαρουφάκη για την αδιαφάνεια στην ευρωζώνη

To tweet Βαρουφάκη για την αδιαφάνεια στην ευρωζώνη

Πρώτη καταχώρηση: 11/08/2015 - 12:32
Τελευταία δημοσίευση: 12:32Οικονομία
To tweet Βαρουφάκη για την αδιαφάνεια στην ευρωζώνη
Η διαφάνεια στην ευρωζώνη απειλείται κι από μυστικά παζάρια στο διεθνές εμπόριο γράφει σε tweet του o Γιάνης Βαρουφάκης και καλεί σε κοινή αντίδραση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών γράφει στο twitter παραπέμποντας σε ένα link:
"Η διαφάνεια χρειάζεται ένα χέρι βοήθειας στην Ευρωζώνη, αλλά επίσης και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις (ΤΤΙΡ) που την επηρεάζουν. Δηλώστε συμμετοχή στο https://wikileaks.org/WikiLeaks-goes-after-hyper-secret.html"
H Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP), πρόκειται για μια διατλαντική συμφωνία για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών, που, αν τελικά επιτευχθεί, θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά.
Το θέμα έρχεται στην ελληνική επικαιρότητα αφού συζητήθηκε το Μάιο στη Βουλή.
Η εν λόγω συμφωνία προχωρά με μυστικότητα και απόλυτη έλλειψη διαφάνειας κάτι που προφανώς, αντιβαίνει στους δημοκρατικούς θεσμούς και τις αξίες που επικαλείται με κάθε ευκαιρία η Ε.Ε, λένε αρκετοί επικριτές.
Μεταξύ άλλων, η TTIP ανοίγει τον δρόμο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναλάβουν οποιονδήποτε τομέα δημοσίων υπηρεσιών επιθυμούν, όπως η υγεία, η παιδεία, το νερό κ.λπ. χωρίς κανέναν ουσιαστικό περιορισμό, σχολιάζουν.
Επίσημα, η συμφωνία στοχεύει στη διευκόλυνση των άμεσων επενδύσεων και στην εξάλειψη "περιττών γραφειοκρατικών εμποδίων". Παρόλα αυτά, δηκτικοί οικονομολόγοι και αναλυτές επισημαίνουν πως κύριος στόχος της TTIP είναι η απορρύθμιση των κανονιστικών ρυθμίσεων που αποτελούν "εμπόδιο" στην κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: