Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ολική ανατροπή με τη διατήρηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Ολική ανατροπή με τη διατήρηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πρώτη καταχώρηση: 01/09/2015 - 09:09
Τελευταία δημοσίευση: 09:09Οικονομία
Ολική ανατροπή με τη διατήρηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
Ολική ανατροπή με τη διατήρηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευσησημειώθηκε χθες προκαλώντας ψυχρολουσία στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων.
Ενώ χθες το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης δήλωνε ότι είναι έτοιμη και αναμένεται να εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα «πάγωνε» για δυο μήνες ο ΦΟΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση το απόγευμα το σκηνικό άλλαξε άρδην αναφέρει το «Έθνος».
Η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου ανακοίνωσε ότι υπέγραψε εγκύκλιο με την οποία απλώς παρατείνεται μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και υπάγονται στο καθεστώς ΦΠΑ από τις 19 Αυγούστου προκειμένου να κάνουν τιη δήλωση μεταβολής στις εφορίες χωρίς την επιβολή προστίμου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «για λόγους χρηστής διοίκησης, η δήλωση μεταβολών των επιχειρήσεων που παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, οι οποίες από 19 Αυγούστου 2015 υπάγονται σε ΦΠΑ (σύμφωνα με το ν. 4336/2015), δύναται να υποβληθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 χωρίς πρόστιμο».
Στην εγκύκλιο τονίζεται ακόμα ότι οι λοιπές υποχρεώσεις των εν λόγω προσώπων ισχύουν κανονικά όπως αυτές περιγράφονται στο νόμο.
Συνεπώς:
α) Τυχόν συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία για την επίρριψη του ΦΠΑ επί αρχικών φορολογικών στοιχείων που εκδόθηκαν από τις 20 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2015 θα πρέπει να εκδοθούν το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015.
β) Ο οφειλόμενος φόρος με βάση τα συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ της περιόδου, εντός της οποίας εκδόθηκαν αυτά (για παράδειγμα για συμπληρωματικά φορολογικά στοιχεία που θα εκδοθούν τον Σεπτέμβριο, ο φόρος θα καταβληθεί με τη δήλωση ΦΠΑ που υποβάλλεται έως και το τέλος Οκτωβρίου 2015), και:
γ) Σύνταξη απογραφής των αγαθών που κατέχουν στις 19 Ιουλίου 2015 και υποβολή δήλωσης αποθεμάτων μετάταξης μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2015, προκειμένου να ασκηθεί το δικαίωμα έκπτωσης.
Πηγή: Έθνος

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: