Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Αθήνα κλιμάκιο των δανειστών για φορο-μέτρα

Στην Αθήνα κλιμάκιο των δανειστών για φορο-μέτρα

Πρώτη καταχώρηση: 09/09/2015 - 09:13
Τελευταία δημοσίευση: 09:21Οικονομία
Στην Αθήνα κλιμάκιο των δανειστών για φορο-μέτρα
Μεικτό κλιμάκιο των τεσσάρων θεσμών ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και ΕΚΤ, αρμόδιο γιαφορολογικά θέματα, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και έχει συσκέψεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων φορολογικών μέτρων του Μνημονίου.
Το κλιμάκιο, θα εξετάσει  αλλαγές στη νομοθεσία που σχετίζονται με τα φορολογικά πρόστιμα, την φορολοκλοπή και την απάτη, αλλά και με τρόπους αναχαίτισης της διαφθοράς στη φορολογική διοίκηση.
Δείτε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δείτε επίσης

Επί τάπητος οι αλλαγές στην φορολογία

Πρώτη καταχώρηση: 09/09/2015 - 08:57
Τελευταία δημοσίευση: 08:57Επικαιρότητα
Επί τάπητος οι αλλαγές στην φορολογία
Μεικτό κλιμάκιο των τεσσάρων θεσμών ΔΝΤ, ΕΕ, ESM και ΕΚΤ, αρμόδιο για φορολογικά θέματα, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα και έχει συσκέψεις με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων φορολογικών μέτρων του Μνημονίου.
Το κλιμάκιο, θα εξετάσει  αλλαγές στη νομοθεσία που σχετίζονται με τα φορολογικά πρόστιμα, την φορολοκλοπή και την απάτη, αλλά και με τρόπους αναχαίτισης της διαφθοράς στη φορολογική διοίκηση.
Σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις η Ελλάδα πρέπει να θεσπίσει έως τον Οκτώβριο νέες ποινικές νομικές διατάξεις για την φοροδιαφυγή και την απάτη, να διευρύνει τον ορισμό της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους, αλλά και να εγκρίνει ολοκληρωμένο σχέδιο για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: