Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεβαίνουν τα στοιχήματα για επέκταση της "ποσοτικής χαλάρωσης" Ντράγκι

Ανεβαίνουν τα στοιχήματα για επέκταση της "ποσοτικής χαλάρωσης" Ντράγκι

Πρώτη καταχώρηση: 31/08/2015 - 10:59
Τελευταία δημοσίευση: 31/08/2015 12:51Οικονομία
Ανεβαίνουν τα στοιχήματα για επέκταση της ποσοτικής χαλάρωσης Ντράγκι
Αυξάνονται οι φωνές στα γραφεία των επενδυτικών τραπεζών ανά τον κόσμο που ποντάρουν ότι ο Μάριο Ντράγκι, επικεφαλής της ΕΚΤ, θα επεκτείνει το Σεπτέμβριο το πρόγραμμα "ποσοτικής χαλάρωσης", ενδεχομένως στη συνεδρίαση της Πέμπτης, 3 Σεπτεμβρίου.
Ως ένα ακόμα δείγμα αδυναμίας της ευρωζώνης, ο Μάριο Ντράγκι ανησυχεί για τις επιπτώσεις από την κρίση... made in China που επηρεάζει τον κόσμο. Ήδη στις ΗΠΑ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς καλεί την Κεντρική Τράπεζα να εγκαταλείψει την προοπτική αύξησης των επιτοκίων του δολάριου γιατί η οικονομία δεν θα την αντέξει.
Goldman Sachs: Η επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ φαίνεται τώρα να είναι η πιο πιθανή έκβαση της νομισματικής πολιτικής στην ευρωζώνη.
Barclays: Η επέκταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ πέρα από το Σεπτέμβριο του 2016 είναι η πιο πιθανή επιλογή, πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποφασιστεί στις 3 Σεπτεμβρίου.
Nomura: Το ρίσκο περαιτέρω δράσης της ΕΚΤ, το νωρίτερο με απόφαση στη συνεδρίαση στις 3 Σεπτεμβρίου, έχει αυξηθεί σαφώς υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων.

Δείτε επίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: