Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ριζικές αλλαγές στους φόρους προανήγγειλαν Χουλιαράκης - Τσακαλώτος

Ριζικές αλλαγές στους φόρους προανήγγειλαν Χουλιαράκης - Τσακαλώτος

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 13:56
 
UPD:14:23
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
Ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος προανήγγειλαν ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο νέος αναπληρωτής –και απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών- Γιώργος Χουλιαράκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Χουλιαράκης υποστήριξε ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η μείωση των ανισοτήτων και καλύτερη κατανομή του δημοσιονομικού βάρος.
«Στηριζόμαστε στην τεχνική βοήθεια, θα προχωρήσουμε σε επανεξέταση του φόρου εισοδήματος ώστε να απαλειφθούν οι άδικες εξαιρέσεις από τη φορολογία και να επανεξεταστούν οι συντελεστές με βάση την πηγή εισοδήματος».
Εκτός από την επανεξέταση των φορολογικών συντελεστών, ο κ. Χουλιαράκης ανέφερε ότι είναι ήδη έτοιμη η υπουργική απόφαση με την οποία θα υπάρξει περαιτέρω χαλάρωση των capital controls ειδικά για τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να προωθήσει τα προαπαιτούμενα του μνημονίου και να παραμείνει εντός χρονοδιαγράμματος.
Επίσης, ανέφερε ότι έγιναν σημαντικές προσπάθειες για τη συγκράτηση της ύφεσης η οποία «ήταν μικρότερη από ότι αναμενόταν» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιαράκης.
Ο κ. Τσακαλώτος από την πλευρά του τόνισε ότι οι προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομικών είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία μέσα και από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να αναδιαρθρωθεί το φορολογικό σύστημα αλλά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ειδικά στον χώρο της παιδείας και της υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: