Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΦΙΑ - 100 ΔΟΣΕΙΣ Τρ. Αλεξιάδης: Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ίσως και από το 2015

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΦΙΑ - 100 ΔΟΣΕΙΣ

Τρ. Αλεξιάδης: Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ίσως και από το 2015

Τρ. Αλεξιάδης: Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ίσως και από το 2015

Το ενδεχόμενο αλλωγών στα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και από φέτος προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι αυτές είναι υπό εξέταση και ότι το θέμα θα λυθεί αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Αν προλάβουμε και βρούμε μια λύση θα αλλάξουν φέτος, αλλιώς το 2016» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ.
Οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, καθώς όπως δήλωσε σε όσους παραπονιούνται για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη για τα «καθαρά αμάξια», αντιτάσσει ανάλογα παράπονα που έχουν και οι πολύτεκνοι για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, «για το 2015 θα πληρώσουμε ό,τι και για το 2014», επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

«Για το 2016 έχουμε στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δισεκ. ευρώ. Στόχος μας είναι να εναρμονιστούν οι αντικειμενικές και οι εμπορικές τιμές» ανέφερε.
Αφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο σχέδιο πόλεως εκτάσεις για να διευρυνθεί η φορολογική δεξαμενή, διευκρινίζοντας πάντως ότι στο θέμα αυτό έχουν λόγο συναρμόδια υπουργεία.
Τέλος, για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, είπε ότι θα υπάρξουν και εκεί αλλαγές.
«Λάποιοι εντάχθηκαν στην ευνοϊκή ρύθμιση και δεν έπρεπε. Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, αλλά τα κριτήρια θα επανεξεταστούν και θα υπάρξουν νέες ρυθμίσεις.  Έχουν εισπραχθεί μεγάλα ποσά, είναι σωστό το μέτρο, αλλά πρέπει να πάμε και σε μια υλοποίηση της συμφωνίας» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: