Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Aυτό είναι το νέο σχέδιο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Aυτό είναι το νέο σχέδιο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πρώτη καταχώρηση: 20/10/2015 - 14:52
Τελευταία δημοσίευση: 14:52Οικονομία
Aυτό είναι το νέο σχέδιο για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Συνεδρίασαν από κοινού υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, όπου αποφασίστηκε το ύψος του ΦΠΑ σε τομείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνεδρίαση υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ενώ αποφασίστηκε η απόσυρση του μέτρου για συνολική επιβολή 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παράλληλα, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα ισοδύναμα, τα οποία θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.
Το καθεστώς του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αποφασίστηκε να τροποποιηθεί ως εξής:
Στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία, όπου οι θέσεις στα αντίστοιχα δημόσια είναι περιορισμένες, δεν θα επιβληθεί ΦΠΑ. (0%)
Στα φροντιστήρια, τα ΙΕΚ, τις σχολές ξένων γλωσσών, σχολές χορού, ωδεία κλπ, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξωσχολική παιδεία που παρέχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες στα παιδιά τους, επιβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ 6%.
Στα ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, θα ισχύσει καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ 13%
Τέλος, υπήρξε ενημέρωση από τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο για το πόρισμα της Επιτροπής Εργασίας για το Ασφαλιστικό. Γύρω από το οποίο υπήρξε αναλυτική συζήτηση. Στο τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει την δική της ολοκληρωμένη πρόταση.
Διαβάστε επίσης:

Φίλης: Υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη - ΒΙΝΤΕΟ

Στο αρχείο η υπόθεση για το "plan b" Βαρουφάκη

Κατρούγκαλος: Δεν συζητήθηκε το ασφαλιστικό - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: