Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων - ΒΙΝΤΕΟ

Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 27/10/2015 - 20:27
Τελευταία δημοσίευση: 27/10/2015 20:27Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων - ΒΙΝΤΕΟ
Μήνυμα ότι αν δεν υλοποιηθούν και τα 48 προαπαιτούμενα η Ελλάδα δεν θα λάβει τα 2 δισ. ευρώ του υπολοίπου της δόσης του Αυγούστου στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μιλώντας στο MEGA.
Ερωτηθείς πόσο πιθανό είναι η Ελλάδα να πάρει τα χρήματα ως το τέλος της εβδομάδας, απάντησε:
«Εξαρτάται από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. Όπως ξέρετε, είναι αρκετά. Είναι 48 προαπαιτούμενα και πρέπει να υπάρξει πρόοδος σε όλα τα προαπαιτούμενα».
Αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι «το Eurogroup αποφάσισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση πρέπει να ολοκληρωθεί μετά την πρώτη αξιολόγηση, όχι όμως αργότερα από τις 15 Νοεμβρίου».
«Το πρόγραμμα πρέπει να είναι σε τροχιά για να ανακεφαλαιοποιηθούν επιτυχώς οι τράπεζες και να αρθούν οι έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων. Διότι, αν από τη μία αρθούν οι έλεγχοι κεφαλαίων και από την άλλη λαμβάνονται μηνύματα ότι το πρόγραμμα δεν είναι σε τροχιά, ο τραπεζικός τομέας θα έχει περαιτέρω προβλήματα. Είναι σημαντικό να είμαστε σε τροχιά σε ότι αφορά τόσο την αξιολόγηση όσο και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Είναι εφικτό να γίνει εντός του έτους και να μην περάσουμε στο επόμενο έτος, διότι αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε ότι αφορά τη συμμετοχή των καταθετών», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.
Όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι «αν η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να μην εφαρμόσει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τότε μπορεί να παρουσιάσει εναλλακτικές προτάσεις» ενώ για τα κόκκινα δάνεια τόνισε: «Είναι ένα από τα ζητήματα που ακόμη συζητάμε και όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι πρέπει να βρεθεί μία ισορροπημένη λύση».
Δείτε το βίντεο από το MEGA
Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια: