Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Κομισιόν: Τις επόμενες μέρες η εισήγηση για τη δόση

Κομισιόν: Τις επόμενες μέρες η εισήγηση για τη δόση

Πρώτη καταχώρηση: 28/10/2015 - 15:04
Τελευταία δημοσίευση: 15:04Οικονομία
Κομισιόν: Τις επόμενες μέρες η εισήγηση για τη δόση
του Θάνου ΑθανασίουΣύμφωνα με την Άννικα Μπράιντχαρτ «έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος» και οι «ομάδες των τεχνοκρατών θα ολοκληρώσουν την εισήγησή τους σύντομα»
Μετά από αυτό το σημείο, «εναπόκειται στα κράτη - μέλη να αποφασίσουν για την καταβολή της δόσης». 
Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου επί των Οικονομικών υπενθύμισε ότι από την πρώτη δόση των 26 δισ. που αποφασίστηκε τον Αύγουστο, απομένουν 3 δισ. προς εκταμίευση, τα πρώτα 2 δισ. συνδεδεμένα με ένα πακέτο προαπαιτούμενων και το τελευταίο 1 δισ. με ένα δεύτερο πακέτο.
Σε σχέση με τις χθεσινές δηλώσεις Γιούνκερ περί χαλαρών δημοσιονομικών κανόνων για τις χώρες που συμβάλουν με κόστος στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Άννικα Μπράιντχαρτ διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος αναφερόταν στους ήδη υπάρχοντες κανόνες της συνθήκης που αφορούν εξαιρετικές περιστάσεις.
«Το κάθε κράτος - μέλος που θα έκανε έξοδα, θα αιτηθεί στην Κομισιόν όπως οι συγκεκριμένες δαπάνες για τις ανάγκες των προσφύγων συνυπολογιστούν και η Κομισιόν θα κρίνει σε περιπτωσιακή βάση (case by case)». 
Πηγές της Κομισιόν εξηγούν ότι η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί ξεχωριστά για το κόστος του προσφυγικού, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. 
 Πηγή: real.gr
 Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: