Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Αλεξιάδης: Πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο στον ΕΝΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Αλεξιάδης: Πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο στον ΕΝΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 10/10/2015 - 09:05
Τελευταία δημοσίευση: 09:05Οικονομία
Αλεξιάδης: Πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο στον ΕΝΦΙΑ - ΒΙΝΤΕΟ
Την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει αφορολόγητο στο φόρο ακινήτων εξέφρασε ο αναπληρωτής Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης,  μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
Σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι  "για το 2015 θα πληρώσουμε ότι και για το 2014".
"Για το 2016 η δέσμευση που έχουμε είναι να έχουμε φόρο στα ακίνητα και στόχο εισπραξιμότητας 2,65 δις. Στόχος είναι να έρθουν σε ισορροπία οι εμπορικές αξίες και με τις αντικειμενικές αξίες. Είμαστε σε καλό δρόμο", τόνισε λέγοντας πως για τον καινούριο φόρο θα υπάρξει διάλογος με φορείς και ήδη έχουν κατατεθεί πολλές προτάσεις.
"Η λογική του καινούριου φόρου θα είναι να μεταφέρει φορολογικό βάρος από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και υψηλά και πολύ υψηλά" είπε και σημείωσε ότι θα εξεταστεί η ένταση και άλλων περιουσιακών στοιχείων στον φόρο. Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε την πρότασή του για αντιγραφή του μοντέλου Μόντι στην Ιταλία που επέβαλε φόρο στα ακίνητα των Ιταλών φορολογούμενων στο εξωτερικό.
"Κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει αφορολόγητο" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στον φόρο για το 2016. "Τα πολύ χαμηλά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν αφορολόγητο και να επιβαρύνονται μόνο με κάποιους φόρους σε σχέση με την αυτοδιοίκηση". 
Ο αναπλητωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως υπάρχει πιθανότητα να έχουμε αντιμετωπιση του προβλήματος με τις αντικειμενικές πριν από το τέλος του χρόνου, ωστόσο διευκρίνισε" "Το αν ο καινούριος φόρος θα υπολογιστεί με αξίες της Α ή της Β θα το δούμε αλλά το θέμα των αντικειμενικών είναι κάτι που μας απασχολεί πάρα πολύ γιατί υπάρχει και δικαστική απόφαση".

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: