Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ντομπρόβσκις: Μετά την αξιολόγηση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - ΒΙΝΤΕΟ

Ντομπρόβσκις: Μετά την αξιολόγηση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 27/10/2015 - 22:03
Τελευταία δημοσίευση: 27/10/2015 22:22Οικονομία
Ντομπρόβσκις: Μετά την αξιολόγηση η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - ΒΙΝΤΕΟ
«Στα συμπεράσματα των Eurogroup είναι απόλυτα σαφές ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πραγματοποιηθεί μετά την πρώτη αξιολόγηση και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 15 Νοεμβρίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚομισιόνΒάλντις Ντομπρόσβσκις μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ μετά από ερώτηση που του έγινε δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων.
«Κάτι την επίσκεψη μου στην Αθήνα επέμεινα ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια δυνατή και φορολογική διοίκηση. Σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντικό να εγγυηθούμε πως δεν υπάρχει πολιτική πίεση στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων και ότι η διαδικασία επιλογής του θα είναι απόλυτα ανοιχτή και διαφανής», τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις αναφερόμενος στην Κατερίνα Σαββαίδου.
«Η συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανάλυση για την βιωσιμότητα του χρέους και την πιθανή αναδιαμόρφωση του. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για το θέμα αλλά σε τελική ανάλυση είναι στο χέρι των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης, τους δανειστές της Ελλάδας να αποφασίσουν τι είναι αποδεκτό και τι όχι σε ότι αφορά την αναδιαμόρφωση του χρέους», επισήμανε σχολιάζοντας το ελληνικό χρέος.

Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: