Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Πρώτη καταχώρηση: 04/10/2015 - 20:24
Τελευταία δημοσίευση: 04/10/2015 20:24Οικονομία
Αλαλούμ με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Με νεότερη ανακοίνωσή της η κυβέρνηση απέσυρε την παράγραφο στην οποία γνωστοποιούσε ότι ο ΦΠΑ 23% δεν θα επιβληθεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και ότι γίνονται προσπάθειες για την όσο πιο δυνατόν ήπια εφαρμογή του. Όπως μετέδωσε το STAR αξιωματούχοι της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι πρώτη ανακοίνωση εστάλη εκ παραδρομής και χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΟΙΠ.
Αναλυτικά η νεότερη ανακοίνωση:
Συνήλθε σήμερα, Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής. Στη συνεδρίαση:
1.Εγκρίθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις του προσχέδιου του προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο συντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή.
2. Εξουσιοδοτήθηκε το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
3. Συζητήθηκαν οι διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και  αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν με εκπροσώπους τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης, Υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων).
Η παράγραφος που αποσύρθηκε είχε ως εξής:
Το μέτρο της επιβολής 23% Φ.Π.Α στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: