Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μητρόπουλος: Πάμε σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Μητρόπουλος: Πάμε σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 19/10/2015 - 08:55
Τελευταία δημοσίευση: 08:55Οικονομία
Μητρόπουλος: Πάμε σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ
«Πάμε σε μεγάλες μειώσεις συντάξεων. Η βιωσιμότητα του συστήματος θα πρέπει να ζητηθεί μόνο από δαπάνες ασφαλισμένων, συνταξιούχων και των ταμείων. Από εδώ και πέρα το κράτος εγγυάται μόνο τη βασική σύνταξη και φεύγει παντελώς από τη στήριξη των συντάξεων. Για τις μειώσεις του κομματιού πάνω από το βασικό όλα είναι ανοιχτά» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της Εργασίας, Αλέξης Μητρόπουλος.
Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως «η μείωση αφορά κυρίως τις υφιστάμενες συντάξεις», ενώ συμπλήρωσε ότι: «Μέχρι τώρα και οι εννέα μειώσεις γίνονταν επί του αρχικού ονομαστικού, τώρα η κυβέρνηση μπορεί να το μη το πράξει ή να επαναλάβει την ίδια πρακτική».
«Αυτό δεν βγαίνει, μιλάμε για δανεισμό με ρήτρα κοινωνικής γενοκτονίας, άρα λοιπόν το πρόγραμμα αυτό δεν το αντέχουν οι αγρότες, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι. Πρέπει η κυβέρνηση να δανειστεί με ρήτρα εθνικής αξιοπρέπειας κι όχι κοινωνικής ευθανασίας» είπε και τόνισε πως: «Από εδώ και πέρα θα μιλάμε για ρήτρα Ελλάδας. Δεν υπάρχει βαρβαρότερη εκδοχή ασφαλιστικού, αν ισχύσει αυτό το οποίο έχει περιέλθει στο τρίτο μνημόνιο».         

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: