Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Φοβούνται "τσουνάμι" εξώσεων

Φοβούνται "τσουνάμι" εξώσεων

Πρώτη καταχώρηση: 14/10/2015 - 10:09
Τελευταία δημοσίευση: 10:09Οικονομία
Φοβούνται τσουνάμι εξώσεων
Με καθυστέρηση από δύο έως εννέα μήνες καταβάλλεται πλέον περί το ένα τρίτο των ενοίκων στη Θεσσαλονίκη, ενώ στις επαγγελματικές μισθώσεις οι καθυστερήσεις στο 30% με 40% των περιπτώσεων φτάνουν τουλάχιστον το ένα εξάμηνο. Σε αυτό το σκηνικό, η φορολόγηση των ιδιοκτητών ακόμα και επί των ανείσπρακτων μισθωμάτων αναμένεται να αποτελέσει Αρμαγεδδώνα όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες, που θα επιβαρυνθούν για ακόμα μια φορά, μετά τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και για τους μισθωτές.
Μάλιστα, εκτιμάται ότι, αν το μέτρο αυτό ισχύσει, στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε κύμα εξώσεων, αφού οι ιδιοκτήτες δεν θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ούτε για έναν μήνα καθυστέρησης των ενοικιαστών. Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρχουν περιπτώσεις ιδιοκτητών που θα προτιμήσουν να κάνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, χωρίς μισθωτήρια συμβόλαια, με συνέπεια την απώλεια εσόδων για το κράτος.
«Το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όλες τις πλευρές. Με τον φόβο της περαιτέρω επιβάρυνσης, οι ιδιοκτήτες από τον πρώτο μήνα καθυστέρησης στην καταβολή του ενοικίου θα κινούν τις διαδικασίες έξωσης» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μήνος, εξηγώντας ότι αυτό θα είναι το ήπιο σενάριο, αφού υπάρχουν φόβοι πως θα υπάρξουν ακόμα και εντάσεις και διαμάχες ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές.
Πηγή: δημοκρατία
Διαβάστε επίσης:

«Σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, αν δεν μπορούν να πληρωθούν» - BINTEO

Έρχεται το περιουσιολόγιο – Τι θέλει να ελέγχει η κυβέρνηση - ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: