Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

BLOOMBERG Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

BLOOMBERG

Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

Να ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση και μετά θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του ελληνικού χρέους, τόνισε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης έχει μπει σε τροχιά και ο διάλογος των δύο πλευρών θα είναι πιο ποιοτικός.
«Θα πρέπει να χειριστούμε το ζήτημα μετά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, όταν θα ψηφιστούν νέες προαπαιτούμενες δράσεις.  Και αν το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ήπια αναδόμηση του χρέους» ανέφερε ο Moscovici, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση και ελπίδα ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. "Πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί, ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί και είναι αναγκαίο το ΔΝΤ να μην κατέβει από το τρένο" σημείωσε.
Ο Επίτροπος αναφέρθηκε και στην εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας σήμερα: Στην Κίνα υπάρχει θέληση για τόνωση της ανάπτυξης και για μέτρα που θα ενθαρρύνουν τη μετάβαση της οικονομίας σε ένα νέο μοντέλο. Στις ΗΠΑ, η οικονομία επιταχύνεται αλλά χρειάζεται να ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της. Η Ευρώπη, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, δεν είναι το πρόβλημα, είναι μέρος της λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: