Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Όλες οι αλλαγές για τις 100 δόσεις

Όλες οι αλλαγές για τις 100 δόσεις

Πρώτη καταχώρηση: 17/11/2015 - 18:06
Τελευταία δημοσίευση: 18:06Οικονομία
Όλες οι αλλαγές για τις 100 δόσεις
Του Τάσου Δασόπουλου
Τη λύση με τις αλλαγές, που δόθηκε στο θέμα των 100 δόσεων, ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά στην αλλαγή στις 100 δόσεις που ήταν στο πακέτο της συμφωνίας που έκλεισε το χθες τα ξημερώματα με τους  εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός είπε ότι το περιθώριο που θα έχει κάποιος να καλύψει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ώστε να μην χάσει την ρύθμισή του, θα συνεχίσει να είναι 30 ημέρες για το 2015, αλλά θα μειωθεί στις 20 ημέρες το 2016 και το 2017 θα δίνεται η δυνατότητα να καθυστερεί μόνο μια δόση νέας οφειλής και μόνο για 10 ημέρες.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δείτε επίσης:

Όλες οι αλλαγές για τις 100 δόσεις

Πρώτη καταχώρηση: 17/11/2015 - 17:16
Τελευταία δημοσίευση: 17:16Οικονομία
Του Τάσου Δασόπουλου

Τη λύση με τις αλλαγές, που δόθηκε στο θέμα των 100 δόσεων, ανέλυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά στην αλλαγή στις 100 δόσεις που ήταν στο πακέτο της συμφωνίας που έκλεισε το χθες τα ξημερώματα με τους  εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός είπε ότι το περιθώριο που θα έχει κάποιος να καλύψει νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ώστε να μην χάσει την ρύθμισή του, θα συνεχίσει να είναι 30 ημέρες για το 2015, αλλά θα μειωθεί στις 20 ημέρες το 2016 και το 2017 θα δίνεται η δυνατότητα να καθυστερεί μόνο μια δόση νέας οφειλής και μόνο για 10 ημέρες. Παράλληλα θα ενισχυθεί και η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων,  στην οποία θα μπορούν να εντάσσονται οι φορολογούμενοι πριν καταστεί ληξιπρόθεσμη η νέα οφειλή.
Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει και όλα τα υπόλοιπα μέτρα, όπως τα γενόσημα και οι αλλαγές στην διοίκηση του ΤΧΣ και των τεσσάρων μεγαλύτερων εμπορικών τραπεζών.
Τα επόμενα βήματα μετά την σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group και την επικύρωση της συμμόρφωσης της Ελλάδας με τα 48 προαπαιτούμενα, θα είναι η ψήφιση του πολυνομοσχέδιου μέχρι και την Πέμπτη και την Παρασκευή η νέα συνεδρίαση του Eurowokring group, που αναμένεται να αποδεσμεύσει τα 10 δις για τις Τράπεζες και την υποδόση των 2 δις ευρώ.
Η διάθεση των 10 δις θα οριστικοποιηθεί μόλις κλείσουν τα βιβλία προσφορών για τις τράπεζες και γίνει η αποτίμηση από την Τράπεζα της Ελλάδας για τα χρήματα που θα πρέπει να συνεισφέρει το ΤΧΣ.

 Το ασφαλιστικό σε πρώτο πλάνο

 Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος  οι εκπρόσωποι των δανειστών θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι την Παρασκευή ώστε να οριστικοποιηθεί και το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που αφορά μέτρα  σχετικά με την ενίσχυση των τραπεζών αλλά έχει μείνει πίσω σε άλλα και παραδέχθηκε ότι μέσα στα επόμενα μέτρα θα είναι και η παρουσίαση του σχεδίου για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα .
 Μαζί βέβαια θα πρέπει να οριστικοποιηθούν ρυθμίσεις για το φορολογικό την αγορά εργασίας και τις αλλαγές στον δημόσιο τομέα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: