Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

"Μπόνους" 1,8 εκατ. ευρώ σε 186 εφοριακούς

"Μπόνους" 1,8 εκατ. ευρώ σε 186 εφοριακούς

Πρώτη καταχώρηση: 25/11/2015 - 15:19
Τελευταία δημοσίευση: 25/11/2015 15:19Οικονομία
Μπόνους 1,8 εκατ. ευρώ σε 186 εφοριακούς
Αύξηση 800 ευρώ στο μισθό 186 εφοριακών, προκειμένου να εντατικοποιήσουν τον έλεγχο μεγάλων φορολογικών υποθέσεων, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προβλέπεται η ταχύτερη και μισθολογική εξέλιξη για τους 186 υπαλλήλους που οδηγεί σε επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κατά 1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
«Η φορολογική διοίκηση αντιμετωπίζει έναν πολύ μεγάλο αριθμό φορολογικών υποθέσεων που πρέπει να ελεγχθούν για μεγάλα ποσά φοροδιαφυγής, ενώ αντίστοιχα διαθέτει πολύ μικρό αριθμό ελεγκτών, σε σχέση πάντα με τα ισχύοντα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για να γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για αύξηση των δημόσιων εσόδων γίνεται σκόπιμη η παρούσα διάταξη για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού. Η παρούσα διάταξη ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της υφιστάμενης συγκυρίας, η οποία απαιτεί την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Αιτιολογική Έκθεση.
«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη λίστα αυτών των ανθρώπων, γιατί παραιτούνται. Δηλαδή, εκτός αν είσαι Αθηναίος ή Θεσσαλονικιός και κατοικείς εκεί όπου δουλεύεις, είναι μεγάλη δυσκολία να τα βγάλεις πέρα με 800 ευρώ και να κάνεις αυτή την πολύ σημαντική δουλειά που είναι κεντρική», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:
«Δεν είναι δικά μας παιδιά, δεν τους δίνουμε, επειδή είναι δικά μας παιδιά. Ίσα-ίσα τους δίνουμε κάτι παραπάνω, γιατί κάνουν την πιο σημαντική δουλειά που είναι η φοροδιαφυγή, που είναι η αντιμετώπιση, αυτό που θα ελαφρύνει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα όταν θα έχουμε επιτυχία. Έχουμε μια τεράστια αδυναμία στο φορολογικό σύστημα και χρειαζόμαστε αυτά τα νέα παιδιά, γιατί, όπως καταλαβαίνετε, εκτός από τα μάστερ και τα διδακτορικά έχουν και πολύ περισσότερες γνώσεις, πολύ καλύτερη εμπειρία στο λογισμικό, που δεν έχουνε οι υπάλληλοι που ήρθαν πιο παλιά».
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: