Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Βιογραφικά ως τις 6/12

Ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Βιογραφικά ως τις 6/12

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2015 - 20:35
Τελευταία δημοσίευση: 26/11/2015 20:41Οικονομία
Ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Βιογραφικά ως τις 6/12
Του Τάσου Δασόπουλου 
Τις διαδικασίες για την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δρομολογεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών, προκηρύσσοντας ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την κάλυψη της θέσης, ικανοποιώντας έτσι σχετική απαίτηση της τρόικας.
Διαβάστε αναλυτικά στο enikonomia.gr.
Διαβάστε επίσης.

Ποιος θα είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας
Δημοσίων Εσόδων; Βιογραφικά ως τις 6/12

Πρώτη καταχώρηση: 26/11/2015 - 18:46
Τελευταία δημοσίευση: 26/11/2015 18:46Οικονομία
Του Τάσου Δασόπουλου

Τις διαδικασίες για την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων δρομολογεί πλέον το υπουργείο Οικονομικών, προκηρύσσοντας ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για την κάλυψη της θέσης, ικανοποιώντας έτσι σχετική απαίτηση της τρόικας.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και κατόπιν εισήγησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου θα επιλεγεί, πιθανότατα εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους ή εντός του Ιανουαρίου του 2016, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δημοσιεύθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και φέρει την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου, προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη θέση του νέου ΓΓΔΕ θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, κατά το χρονικό διάστημα από 30-11-2015 έως 6-12-2015.
Σύμφωνα με το κείμενο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, το πρόσωπο που θα επιλεγεί για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων θα πρέπει να διαθέτει:
1) Πτυχίο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα εν γένει.
2) Σημαντική επαγγελματική εμπειρία κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα κατά προτίμηση στον ιδιωτικό τομέα, στη φορολογική διοίκηση και το φορολογικό σύστημα.
3) Σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (project management), στοχοθεσία, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.
4) Γνώση ξένων γλωσσών, ιδίως δε της Αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις και άλλα πρόσφορα μέσα.
5) Ισχυρό ιστορικό φορολογικής συμμόρφωσης.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται και διορίζεται για διετή θητεία με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο ΓΓΔΕ υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι, τους οποίους θα πρέπει να επιτύχει κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπως επίσης και σε ετήσια βάση.
Η θητεία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων είναι διετής και μετά τη λήξη της μπορεί να ζητήσει τον εκ νέου διορισμό του για μια ακόμη φορά, με την ίδια διαδικασία.
Η διαδικασία επιλογής έχει ως εξής:
1) Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τα βιογραφικά τους σημειώματα από τη Δευτέρα 30/11/2015 έως την Κυριακή 6/12/2015 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://online.ekdd.gr/applications/.
2) Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη στην οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι διαθέτουν ηγετικές ικανότητες, κριτική σκέψη, ευχέρεια και ευελιξία στη διαχείριση σχέσεων εντός και εκτός του φορέα, υψηλό αίσθημα καθήκοντος και δέσμευση για την επίτευξη στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: