Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά αφορολόγητο εισόδημα - ΒΙΝΤΕΟ

Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά αφορολόγητο εισόδημα - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 09:42
Τελευταία δημοσίευση: 09:42Οικονομία
Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά αφορολόγητο εισόδημα - ΒΙΝΤΕΟ
«Το σημερινό φορολογικό σύστημα επιβαρύνει μικρά και μεσαία εισοδήματα, και λιγότερο μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες. Επιβαρύνει κυρίως τον συνεπή επιχειρηματία» ανέφερε μεταξύ άλλων  στην Ημερίδα με θέμα «Φορολογία και οικογενειακός προϋπολογισμός» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης
Δείτε το βίντεο στο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Βάζουν μπρος για το δεύτερο κύμα μέτρων

Πρώτο «λίφτινγκ» στις αντικειμενικές αξίες

Μετά το ρεύμα... θα κόβουν και το νερό



Τρ. Αλεξιάδης: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ουσιαστικά αφορολόγητο εισόδημα

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 09:15
Τελευταία δημοσίευση: 09:15Επικαιρότητα
«Το σημερινό φορολογικό σύστημα επιβαρύνει μικρά και μεσαία εισοδήματα, και λιγότερο μεγάλα εισοδήματα και περιουσίες. Επιβαρύνει κυρίως τον συνεπή επιχειρηματία» ανέφερε μεταξύ άλλων  στην Ημερίδα: Φορολογία και οικογενειακός προϋπολογισμός ο αναπληρωτής υπ.Οικονομικών Κος Τρύφων Αλεξιάδης.
«Ο συνεπής επιχειρηματίας αντιμετωπίζει πρόβλημα ανταγωνισμού από τον επιχειρηματία ο οποίος δεν είναι συνεπής δεν πληρώνει τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.» Σε ό,τι αφορά στο θέμα του αφορολόγητου επισήμανε ότι, στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει αφορολόγητο.Ακόμα και τα εισοδήματα τα οποία είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, επιβαρύνονται με μεγάλη έμμεση φορολογία, και ουσιαστικά δεν είναι αφορολόγητα.
Συμπλήρωσε επίσης, «ότι είναι σημαντικό να δούμε, το πως θα αποδεικνύεται πλέον το όποιο αφορολόγητο ποσό θα ισχύσει από το νέο έτος. Αυτό που σχεδιάζει το υπ.Οικονομικών και θα προσπαθήσει να ισχύσει από 1.1.2016, είναι το αφορολόγητο να χτίζεται μόνο με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών ή μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών, έτσι ώστε να αποδειχθεί όντως ότι οι δαπάνες έχουν πραγματικά γίνει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: