Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Αυτοκίνητα: Δείτε αναλυτικά πόσα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε φέτος

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αυτοκίνητα: Δείτε αναλυτικά πόσα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε φέτος

Αυτοκίνητα: Δείτε αναλυτικά πόσα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώσετε φέτος

Με βασικό στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της κατάθεσης πινακίδων λόγω ακριβών τελών κυκλοφορίας από ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού το οποίο κυριαρχούσε στις ΔΟΥ τα προηγούμενα χρόνια, κατατίθεται στη Βουλή - στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα - τροπολογία με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ.
Υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, με μικρές μειώσεις στα παλαιά ΙΧ (άνω των 10 ετών), αλλά και αυξήσεις στα νέας τεχνολογίας, ενώ έχει μειωθεί και το όριο των αυτοκινήτων που απαλλάσσονται από τα 100 στα 90 γραμμάρια.
Για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.360 κυβικών που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά πριν το 2000 μείωση των τελών κυκλοφορίας από 15 έως και 90 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό τους. Πρόκειται για αυτοκίνητα παλαιά, τα οποία έχουν χάσει την εμπορική τους αξία και η μείωση των τελών τους επιβάλλεται για λόγους αποκατάστασης της δικαιοσύνης προς τους κατόχους τους.
- Για τα ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1930 κυβικών που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από το 2000 έως και το 2005 η μείωση των τελών θα είναι από 30 ως και 60 ευρώ. Και στην περίπτωση αυτή πρόκειται για αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού άνω της 10ετίας που επιβαρύνονται σήμερα με δυσανάλογα υψηλά τέλη σε σχέση με τη αγοραστική τους αξία.
Αναλυτικά οι αλλαγές και πίνακες με τα νέα τέλη στοhttp://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33045&subid=2&pubid=7470315

Δεν υπάρχουν σχόλια: