Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup: Ολοκληρώστε τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup: Ολοκληρώστε τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα

Πρώτη καταχώρηση: 09/11/2015 - 22:10
Τελευταία δημοσίευση: 09/11/2015 22:10Οικονομία
Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup: Ολοκληρώστε τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα
Τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο Eurogroup, όπως και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος του ESM.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, αναφέρεται ότι «οι Θεσμοί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος του ESM, το οποίο συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης, το Eurogroup συζήτησε τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup:
Ολοκληρώστε τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα

Πρώτη καταχώρηση: 09/11/2015 - 21:51
Τελευταία δημοσίευση: 09/11/2015 21:51Οικονομία
Η επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup: Ολοκληρώστε τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα
Τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στο Eurogroup, όπως και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος του ESM.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup, αναφέρεται ότι «οι Θεσμοί και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενημέρωσαν το Eurogroup για την πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος του ESM, το οποίο συμφωνήθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Επίσης, το Eurogroup συζήτησε τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες.
Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα μέτρα για τον τραπεζικό τομέα, όπως και τη νομοθεσία που έχει συμφωνηθεί για το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων, μέσα στην εβδομάδα. Αυτό θα ''ξεκλειδώσει'' την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ από τον ESM και τη μεταφορά των χρημάτων που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα. Έως και 10 δισ. προορίζονται για αυτό το σκοπό υπό το πρόγραμμα.
Το ποσό των 10 δισ. έχει ήδη μεταφερθεί από τον ESM σε ξεχωριστό λογαριασμό και μπορεί να μεταφερθεί στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μόλις υλοποιηθούν οι συμφωνημένοι όροι. Το Eurogroup ανέθεσε στο EuroWorking Group να αξιολογήσει την εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: