Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ είναι μαριονέτα του Σόιμπλε

Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ είναι
μαριονέτα του Σόιμπλε

Πρώτη καταχώρηση: 24/12/2015 - 16:41
Τελευταία δημοσίευση: 16:41Επικαιρότητα
Βαρουφάκης: Ο Ντάισελμπλουμ είναι μαριονέτα του Σόιμπλε
Αφεντικό του Eurogroup χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Ο ίδιος επιτίθεται στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντάς τον «μαριονέτα» του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. «O Σόιμπλε είναι αυτός που κινεί όλα τα νήματα. Όλοι οι άλλοι υπουργοί είναι μαριονέτες. Ο πρόεδρος του Eurogroup δεν διαθέτει αληθινή ισχύ. Ο Ντάισελμπλουμ δεν έχει καμία εξουσία, είναι ένας στρατιώτης, μία μαριονέτα (...) δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση χωρίς να καλέσει τον Σόιμπλε», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα de Volksrant.
Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει ακόμη την απογοήτευση του για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, τονίζοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας παραδόθηκε στις απαιτήσεις του Eurogroup – χωρίς να με συμβουλευτεί».
«Συμβολίζω την αντίσταση κατά το τρίτο πρόγραμμα των 86 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Ένα σχέδιο το οποίο κανείς από τους συναδέλφους μου δεν ήθελε, αλλά παρόλαυτα ενέκριναν ομόφωνα», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξης του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: