Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Κονστάντσιο (ΕΚΤ): Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει ξεπερασθεί

Κονστάντσιο (ΕΚΤ): Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει ξεπερασθεί

Πρώτη καταχώρηση: 30/12/2015 - 20:25
Τελευταία δημοσίευση: 01:19Οικονομία
Κονστάντσιο (ΕΚΤ): Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει ξεπερασθεί
Η ελληνική κρίση έχει πλέον ξεπερασθεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung.
Προσθέτοντας ότι είναι πλέον ευθύνη της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Κονστάντσιο (ΕΚΤ): Ευτυχώς, η ελληνική κρίση
έχει ξεπερασθεί

Πρώτη καταχώρηση: 30/12/2015 - 19:49
Τελευταία δημοσίευση: 30/12/2015 19:49Οικονομία
Η ελληνική κρίση έχει πλέον ξεπερασθεί, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung, προσθέτοντας ότι είναι πλέον ευθύνη της Ελλάδας και των άλλων χωρών της Ευρωζώνης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Σε ερώτηση, σε ποιο βαθμό η παρά λίγο έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλήξει την εμπιστοσύνη στο ευρώ, ο Κονστάντσιο απάντησε:
«Μόνο μία χώρα μπορεί να αποφασίσει η ίδια να φύγει από το ευρώ, δεν μπορεί να εκδιωχθεί νομικά, αν και μπορεί να ασκηθεί πίεση. Ωστόσο, για να γίνει εντελώς σαφές: Η ΕΚΤ δεν έχει λόγο όσον αφορά στην ένταξη ή την έξοδο μίας χώρας. Έχουμε την αρμοδιότητα να διασφαλίσουμε την ενότητα της νομισματικής ένωσης, ανεξάρτητα από τη σύνθεσή της. Τώρα, αναφορικά με το ερώτημά σας: Κάθε συζήτηση για την ενδεχόμενη έξοδο μίας χώρας εξασθενεί τη νομισματική ένωση συνολικά και επίσης σημαίνει πρόσθετα οικονομικά κόστη για όλες τις χώρες. Ευτυχώς, η ελληνική κρίση έχει ξεπερασθεί».
Στην παρατήρηση της εφημερίδας ότι η Αθήνα βρίσκεται και πάλι πίσω όσον αφορά την υλοποίηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ απάντησε:
«Υπάρχει μία συμφωνία και είναι τώρα ευθύνη της Ελλάδας – και επίσης των άλλων χωρών της Ευρωζώνης – να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους».
Ο Κονστάντσιο σημείωσε ότι το δίδαγμα από την κρίση στην Ευρωζώνη είναι ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ενοποίηση εντός της νομισματικής ένωσης.

Πολιτικοί: Βίτορ Κονστάντσιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: