Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Θρίλερ με την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θρίλερ με την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων

Θρίλερ με την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα Εσόδων

Εμπλοκή υπήρξε ξαφνικά με τον νέο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να ληφθεί απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος πρότεινε για τη θέση της ΓΓΔΕ τον 40χρονο δικηγόρο Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος έχει εξειδίκευση στα φορολογικά θέματα.
Ο κ. Πιτσιλής είναι μεταξύ των τριών υποψηφίων που μετείχαν στην τελική short list και μάλιστα ήταν ο επικρατέστερος. Οι άλλοι δύο προέρχονται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και είναι ο Ηλίας Ξυρουχάκης στενός συνεργάτης του Χάρη Θεοχάρη και ο Φώτης Κουρμούσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτσιλής χαίρει της εκτίμησης του δικαστικού κλάδου, ενώ με την υποψηφιότητα του κ. Ξυρουχάκη φαίνεται να συμφωνούν οι εκπρόσωποι των Θεσμών. Ουσιαστικά, λένε οι πληροφορίες, ο κ. Πιτσιλής στηρίζεται από νομικούς και δικαστικούς κύκλους που έχουν πρόσβαση στην κυβέρνηση ενώ ο κ. Ξυρουχάκης θεωρείται «άνθρωπος των δανειστών». Από την άλλη πλευρά υπάρχει η περίπτωση του Φώτη Κουρμούση ο οποίος έχει εργαστεί επί χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών κι έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει πολύ δύσκολες αποστολές. Γνωρίζει πολύ καλά το φορολογικό σύστημα και το πώς λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργικό το θέμα συζητήθηκε εκτός πρακτικών και δεν ανακοινώθηκε τελικά τίποτε, όπως αναμενόταν. Κάτι που μπορεί να γίνει βεβαίως τις επόμενες ώρες, αν δεν υπάρξει σοβαρή εμπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: