Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤ: Η έλλειψη πελατών "αγκάθι" για τις ΜμΕ της Ευρωζώνης - Τι δείχνει για Ελλάδα

ΕΚΤ: Η έλλειψη πελατών "αγκάθι" για τις ΜμΕ της Ευρωζώνης - Τι δείχνει για Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 02/12/2015 - 19:49
Τελευταία δημοσίευση: 02/12/2015 20:49Οικονομία
ΕΚΤ: Η έλλειψη πελατών αγκάθι για τις ΜμΕ της Ευρωζώνης - Τι δείχνει για Ελλάδα
Για πρώτη φορά από το 2009 οι μικρές εταιρείες της Ευρωζώνης αισθάνονται πως έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε δανεισμό, όμως, βασικό πρόβλημά τους είναι η έλλειψη πελατών.
Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα της ΕΚΤ που δημοσιεύθηκε σήμερα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν πυλώνα της οικονομίας της Ευρωζώνης και βασίζονται κυρίως στον τραπεζικό δανεισμό. 


Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ (έρευνα): Η έλλειψη πελατών «αγκάθι» για
τις ΜμΕ της Ευρωζώνης - Τι δείχνει για Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 02/12/2015 - 19:07
Τελευταία δημοσίευση: 02/12/2015 19:07Οικονομία
ΕΚΤ (έρευνα): Η έλλειψη πελατών «αγκάθι» για τις ΜμΕ της Ευρωζώνης - Τι δείχνει για Ελλάδα
Για πρώτη φορά από το 2009 οι μικρές εταιρείες της Ευρωζώνης αισθάνονται πως έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε δανεισμό, όμως, βασικό πρόβλημά τους είναι η έλλειψη πελατών.
Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε έρευνα της ΕΚΤ που δημοσιεύθηκε σήμερα. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν πυλώνα της οικονομίας της Ευρωζώνης και βασίζονται κυρίως στον τραπεζικό δανεισμό. Η έρευνα που έγινε μεταξύ 11.226 επιχειρήσεων, η πλειοψηφία των οποίων έχουν λιγότερους από 250 εργαζομένους, έδειξε πως υπάρχει πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση.
Η εξεύρεση πελατών παραμένει η βασική ανησυχία για τις επιχειρήσεις, κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην απροθυμία τους να προσφύγουν εκ νέου σε δανεισμό. Έτσι το ¼ των επιχειρήσεων απάντησαν πως η έλλειψη πελατών είναι το κύριο πρόβλημά τους. Μόνο 11% απάντησε πως η πρόσβαση στη χρηματοδότηση αποτελεί «αγκάθι», ενώ άλλες επεσήμαναν ως προβλήματα το θεσμικό πλαίσιο, τον ανταγωνισμό, το κόστος παραγωγής κ.α.
Διαφορετική ήταν η εικόνα στην Ελλάδα, όπου οι εταιρίες δήλωσαν πως υπάρχει απότομη αύξηση της ανάγκης τους για τραπεζική χρηματοδότηση, αλλά μείωση στη διαθεσιμότητά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: