Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Αλεξιάδης: Η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Αλεξιάδης: Η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Πρώτη καταχώρηση: 17/12/2015 - 14:12
Τελευταία δημοσίευση: 14:19Οικονομία
Αλεξιάδης: Η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα
Ο φορολογικός μηχανισμός είναι στρεβλός και το κυριότερο δεν φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Το Φορολογικό Πλαίσιο Ως Μοχλός Ανάπτυξης».
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr...

Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ 2016 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές αξίες

Πρώτη καταχώρηση: 17/12/2015 - 11:56
Τελευταία δημοσίευση: 12:01Επικαιρότητα
Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ 2016 θα υπολογιστεί με βάση τις εμπορικές αξίες
Ο φορολογικός μηχανισμός είναι στρεβλός και το κυριότερο δεν φέρνει αποτελέσματα, επισήμανε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδας με θέμα «Το Φορολογικό Πλαίσιο Ως Μοχλός Ανάπτυξης».
Παράλληλα, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός συμβουλίου Φορολογικής Πολιτικής, προσθέτοντας ότι σε αυτό θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και φορείς, ώστε να καταγραφεί επίσημα η φορολογική πολιτική.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η αύξηση της φορολογίας δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ανέφερε ως παράδειγμα την υπερφορολόγηση των καπνικών προϊόντων. Πρόσθεσε δε ότι, ακόμη και η αύξηση του ΦΠΑ που έγινε στις νησιωτικές περιοχές, δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι: «δεν είναι κάτι που πρέπει να απαντήσουμε σήμερα ή αύριο».
Διευκρίνισε δε, ότι στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι μέσα στο 2016 να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα εμπορικών τιμών στα ακίνητα, επί των οποίων θα υπολογισθεί και ο ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους. Ο υπουργός εξήγησε πάντως ότι το ΥΠΟΙΚ θα είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε ότι θα πρέπει να πληρωθεί κανονικά και ότι η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τον φόρο. Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για τη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31.12.2015.
Ούτε όμως τα έσοδα που θα προέλθουν από τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι τα προσδοκώμενα καθώς έως σήμερα έχουν αφαιρεθεί οι πινακίδες από 1.200.000 οχήματα, διότι οι κάτοχοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στα έξοδα.
Πολιτικοί: Τρύφων Αλεξιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: