Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Εκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας την εορταστική περίοδο

Εκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας την εορταστική περίοδο

Πρώτη καταχώρηση: 29/12/2015 - 17:14
Τελευταία δημοσίευση: 29/12/2015 17:14Οικονομία
Εκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας την εορταστική περίοδο
Εντατικοποίησαν τους ελέγχους στο διάστημα της εορταστικής περιόδου, ηΔιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.
Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν στην εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Εκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής
Αστυνομίας την εορταστική περίοδο

Πρώτη καταχώρηση: 29/12/2015 - 16:26
Τελευταία δημοσίευση: 29/12/2015 16:26Οικονομία
Εκτεταμένοι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας την εορταστική περίοδο
Εντατικοποίησαν τους ελέγχους στο διάστημα της εορταστικής περιόδου, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας.
Οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της χώρας, αφορούν στην εφαρμογή της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια, τα οποία πραγματοποίησαν εντατικούς ελέγχους το χρονικό διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2015 έως και 27 Δεκεμβρίου 2015, σε 94 επιχειρήσεις και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε 39 περιπτώσεις.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολλοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας υγρών καυσίμων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στη λήψη φορολογικών στοιχείων και στην ποσοτική καταμέτρηση των κατεχομένων υγρών καυσίμων, προκειμένου να διακριβωθεί η νόμιμη διακίνησή τους.
Για όλες τις περιπτώσεις, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Σημειώνεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: