Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Φθηνές ή ακριβές οι τράπεζες;

Φθηνές ή ακριβές οι τράπεζες;

Φθηνές ή ακριβές οι τράπεζες;

Δ. ΤΖΑΝΑΣ (Σύμβουλος επενδύσεων TECGROUP)
Η ολιγοήμερη αναστολή διαπραγμάτευσης των τραπεζικών μετοχών ενόψει της εισαγωγής των νέων με τον αναπροσαρμοσμένο αριθμό (διαδικασία reverse split), διαμορφώνει προϋποθέσεις επανεκκίνησης του τραπεζικού κλάδου και κατ' επέκταση του ελληνικού χρηματιστηρίου με δεδομένο το υψηλό ειδικό βάρος των τραπεζών σε αυτό. Έτσι, από αύριο επαναδιαπραγματεύονται οι τραπεζικές μετοχές με «νέες τιμές», τα επίπεδα των οποίων καλείται να κρίνει η αγορά, αν δηλαδή είναι φθηνές ή ακριβές. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι στο ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο και «τα πολλά χαρτιά είναι λίγα» αν η πρόγνωση για το μέλλον είναι αισιόδοξη και αντιθέτως και «τα λίγα χαρτιά είναι πολλά» στο απαισιόδοξο σενάριο, αναμένεται να υπάρξει συναλλακτική έξαρση και δυνατές συγκινήσεις!
Ειδικότερα, τα κρίσιμα ζητήματα επικεντρώνουν στα παρακάτω: στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και ψήφισης στη συνέχεια των 13 ακόμη προαπαιτούμενων (με το ασφαλιστικό ανάμεσά τους) ώστε να εκταμιευθεί και η τελευταία υποδόση και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους δανειστές, διαδικασία που τις τελευταίες ημέρες τέθηκε υπό μερική αμφισβήτηση.
Φθηνές ή ακριβές οι τράπεζες;
Το προφίλ 12 μετοχών
Φθηνές ή ακριβές οι τράπεζες;
H «Hμερησία» προσφέρει κάθε ημέρα στους αναγνώστες της μία νέα βάση δεδομένων για την πορεία των μετοχών. Mε αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την ημερήσια διακύμανση, τον όγκο των συναλλαγών, τη μέγιστη και ελάχιστη τιμή της μετοχής κατά την τελευταία συνεδρίαση και κυρίως με τα στοιχεία για την εξέλιξη της μετοχής το τελευταίο δωδεκάμηνο, επιχειρεί να προσφέρει μία πληρέστερη εικόνα στους επενδυτές. Σαφώς και η προβολή των στοιχείων αυτών δεν αποτελεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Πρόκειται για χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που προσφέρονται για ανάλυση και μελέτη.
Kαθημερινά η «H» παρέχει στοιχεία για έξι διαφορετικές, κάθε φορά, μετοχές από την Yψηλή Kεφαλαιοποίηση και έξι μετοχές από τη Mεσαία Kεφαλαιοποίηση.
Στόχος να παρουσιάζονται οι μετοχές όλων των εισηγμένων με γραφήματα και αναλυτικό πίνακα για καθεμία χωριστά. Tα στοιχεία καταγράφουν όλες τις διακυμάνσεις της μετοχής.
  • Η προβολή των στοιχείων αυτών δεν αποτελεί καθ΄ οιονδήποτε τρόπο σύσταση για αγορά ή πώληση

Δεν υπάρχουν σχόλια: