Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

"Βόμβα" Νεφελούδη στον Real fm 97.8: Θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια

"Βόμβα" Νεφελούδη στον Real fm 97.8: Θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια

Πρώτη καταχώρηση: 03/12/2015 - 12:23
Τελευταία δημοσίευση: 12:23Πολιτική
Βόμβα Νεφελούδη στον Real fm 97.8: Θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια
Είδηση που θα συζητηθεί έβγαλε ο Γ.Γ του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.
Ερωτηθείς σχετικά με τον επανυπολογισμό  των συντάξεων και το ποσοστό αναπλήρωσης που σύμφωνα με διαρροές θα αγγίξει το 50%, ο γγ του υπουργείου Εργασίας, απάντησε:
«Σε ό,τι αφορά το ποσοστό αναπλήρωσης δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Επεξεργαζόμαστε διάφορα σενάρια. Το μόνο βέβαιο που μπορώ να πω είναι ότι θα υπάρχει ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης ανάλογα με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια».
Αναφερόμενος στα εργασιακά επισήμανε ότι «κυρίως στον χώρο των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, δεν λέω για τις μεγάλες, υπάρχει καθεστώς γαλέρας. Το τι βλέπουμε κάθε μέρα στο υπουργείο από άποψη εργασιακών σχέσεων δεν συζητιέται (…) Έχουμε καταγγελίες ακόμα και για μπράβους με όπλα που απειλούν εργαζόμενους να κάνουν υπερωρίες, να κάνουν υπερεργασία, να κάνουν διάφορα πράγματα τα οποία είναι τραγικά».
«Το 1,8 δισεκ. ευρώ μείωση της κρατικής δαπάνης για τα ασφαλιστικά Ταμεία, είναι δεδομένο από το μνημόνιο του Αυγούστου. Δεν είναι 1,8 δισεκ. ευρώ για να πούμε και την αλήθεια, σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο του ’15 και το ποσό του 2016» τόνισε, ο κ. Νεφελούδης, και πρόσθεσε ότι «η κατεύθυνση είναι να μην προχωρήσουμε σε 12η μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων (…) Για αυτά παλεύουμε τώρα».
Ακούστε το ηχητικό:
http://www.enikos.gr/politics/356261,Bomva-Nefeloydh-ston-Real-fm-978-8a-yparxei-eniaio-pososto-anaplhrwshs-analo.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: