Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκοί θεσμοί vs εθνικών κυβερνήσεων. Ποιον εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι;

Ευρωπαϊκοί θεσμοί vs εθνικών κυβερνήσεων. Ποιον εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι;

Πρώτη καταχώρηση: 23/12/2015 - 19:29
Τελευταία δημοσίευση: 23/12/2015 19:29Οικονομία
Ευρωπαϊκοί θεσμοί vs εθνικών κυβερνήσεων. Ποιον εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι;
Αποτέλεσμα - έκπληξη ήταν εκείνο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ε.Ε. σχετικά με το ποιον εμπιστεύονται λιγότερο οι Ευρωπαίοι: την Ε.Ε. ή τις εθνικές κυβερνήσεις τους;
Σύμφωνα με την έρευνα το 32% απάντησε πως εμπιστεύεται περισσότερο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μόλις το 27% στηρίζεται στους πολιτικούς του ηγέτες.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Έρευνα: Ευρωπαϊκοί θεσμοί vs εθνικών
κυβερνήσεων. Ποιον εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι;

Πρώτη καταχώρηση: 23/12/2015 - 18:31
Τελευταία δημοσίευση: 23/12/2015 18:31Οικονομία
Έρευνα: Ευρωπαϊκοί θεσμοί vs εθνικών κυβερνήσεων. Ποιον εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι;
Αποτέλεσμα- έκπληξη ήταν εκείνο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην Ε.Ε. σχετικά με το ποιον εμπιστεύονται λιγότερο οι Ευρωπαίοι: την Ε.Ε. ή τις εθνικές κυβερνήσεις τους;
Σύμφωνα με την έρευνα το 32% απάντησε πως εμπιστεύεται περισσότερο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και μόλις το 27% στηρίζεται στους πολιτικούς του ηγέτες.
Τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες δείχνουν πως η στήριξη των ευρωπαϊκών πολιτικών παραμένει ισχυρή, παρά το γεγονός ότι θέματα όπως το προσφυγικό, η τρομοκρατία, το θέμα του Grexit και η απειλή της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ε.Ε. κυριάρχησαν εφέτος.
Ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν το 2015 ήταν η χειρότερη χρονιά για την Ε.Ε. ο 61χρονος απάντησε, όπως τονίζει το Bloomberg, πως «είσαι πολύ νέος ακόμη για να γνωρίζεις- το ίδιο και εγώ».
Οι ευρωπαϊκές αρχές απολαμβάνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε 16 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ουγγαρία. Οι εθνικές κυβερνήσεις «σκόραραν» υψηλότερα σε 10 χώρες, μεταξύ αυτών και η Βρετανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: