Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας λέει η Κομισιόν

Ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας λέει η Κομισιόν

Πρώτη καταχώρηση: 07/01/2016 - 14:34
Τελευταία δημοσίευση: 14:34Οικονομία
Ανοιχτή η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας λέει η Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να δώσει ακριβή ημερομηνία επίσκεψης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα όπως δήλωσε πριν από λίγο από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Βανέσα Μοκ.
«Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μοκ.
Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία αποστολής της τρόικας στην Αθήνα όταν θα έχει περισσότερες πληροφορίες.
Κληθείσα να σχολιάσει το ελληνικό προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο παρέλαβε η Επιτροπή την περασμένη Δευτέρα, η κ. Μοκ απάντησε ότι το περιεχόμενο της πρότασης αξιολογείται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής και ότι οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Αναφορικά με την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι επιστρέφει στην Αθήνα στις 18 Ιανουαρίου, κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι η Επιτροπή δεν είχε ενημερωθεί σχετικά. Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι η αποστολή των δανειστών στην Αθήνα θα γίνει αργότερα από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και περί τα τέλη Ιανουαρίου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: