Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό: Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου

Η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό και το φορολογικό: Ολόκληρη η συνέντευξη τύπου


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Ευάγγελος Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Τρύφων Αλεξιάδης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, έδωσαν συνέντευξη Τύπου για το φορολογικό και ασφαλιστικό των αγροτών και για την πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο κάθε Έλληνας θα πρέπει να πληρώνει ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα«, τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε ότι «περισσότερα να πληρώνουν αυτοί που έχουν πιο πολλά». Ζητάμε περισσότερα από όσους έχουν να δώσουν είπε ο υπουργός Εργασίας. Και πρόσθεσε: «Συμφέρει τους αγρότες να πάρουν την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ αντί των 125 που παίρνουν και θα καταργηθεί σε λίγα χρόνια. Οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο. Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει».

Στα θέματα φορολογίας των αγροτών δεν υπάρχουν αλλαγές αυτή την εποχή συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Αυτά που συμφωνήθηκαν στο καλοκαίρι θα υλοποιηθούν αλλά οι αλλαγές που θα έρθουν σχετικά με την εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών θα έρθει αργότερα και θα αφορά το 2016 και το 2017.

«Ο μέσος όρος φορολογίας στους αγρότες είναι 350 ευρώ ενώ στο μέσο φορολογούμενο τα 945 ευρώ», ανέφερε ο Τρύφων Αλεξιάδης. Οι ασφαλιστικές εισφορές αφαιρούνται από τα έσοδα που θα φορολογηθούν.
Θα απαλλάξουμε από φορολογικά βάρη στου αγρότες όταν αλλάξουμε τα θέματα φορολογίας εισοδήματος στο μέλλον, και όταν προσδιορίσουμε την έννοια του αγρότη ως προς την φορολογία, συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κος Αποστόλου πρόσθεσε ότι στο θέμα της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής υπάρχει ο ΕΛΓΑ, και ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το όλο πλαίσιο του ΕΛΓΑ

Όπως επεσήμανε ο κ.Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο». Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει.

Ο κ.Αποστόλου δήλωσε ότι «καλώ τους Έλληνες αγρότες να δουν την επόμενη ημέρα. Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες. Ο διάλογος είναι μονόδρομος.

«Όποιος φορολογούμενος έχει εισόδημα των 1000 ευρώ κερδίζει από τη μεταρρύθμιση και σε σχέση με τις εισφορές και σε σχέση με τις προβλεπόμενες συντάξεις», ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος.

Την μεταρρύθμιση την κάνουμε με τρόπο που να προστατεύουμε τους αδύναμους. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε τα συμφέροντα των πολλών. απάντησε ο κος Κατρούγκαλος σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ζημιές θα επιβαρυνθούν με την κατώτατη εισφορά υπολογίζοντας ότι έχουν εισόδημα το κατώτατο των 587 ευρώ απάντησε σε ερώτηση ο κος Κατρούγκαλος.









http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: