Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πόσα έχασαν σε μια μέρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Πόσα έχασαν σε μια μέρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: 05/01/2016 - 16:50
Τελευταία δημοσίευση: 16:50Οικονομία
Πόσα έχασαν σε μια μέρα οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου
Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 8,7 δισ. δολ. τη Δευτέρα εξαιτίας του παγκόσμιου sell off, το οποίο πυροδότησαν τα αδύναμα στοιχεία για την κινεζική οικονομία και οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν…
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Διαβάστε επίσης:

Αύξηση εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες

Guardian: Οδύσσεια δίχως τέλος η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Πρόστιμο 150 ευρώ σε πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων έως 29/2!



Έχασαν 8,7 δις δολ. σε μια μέρα οι πέντε
πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου

Πρώτη καταχώρηση: 05/01/2016 - 16:36
Τελευταία δημοσίευση: 16:36Διεθνή
Οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχασαν 8,7 δισ. δολ. τη Δευτέρα εξαιτίας του παγκόσμιου sell off, το οποίο πυροδότησαν τα αδύναμα στοιχεία για την κινεζική οικονομία και οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.
Όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos ηγήθηκε της πτώσης του δείκτη Bloomberg Billionaires Index κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2016, χάνοντας 3,7 δισ. δολάρια με τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων να πέφτει 5,8%. Η καθαρή αξία της Amazon είναι τώρα στα 56 δισ. δολάρια.
Στην Ισπανία ο Amancio Ortega έχασε 2,5 δισ. δολάρια, αφού , η Inditex, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικών πωλήσεων μόδας υποχώρησε κατά 3,5%.
Ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, έχασε 870 εκατ. δολάρια, ο Carlos Slim έχασε 868 εκατ. δολάρια και ο συνιδρυτής της Microsoft, ο Bill Gates που είναι και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, έχασε 739 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: