Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ "Μπλόκο" ΔΝΤ στην Αθήνα για το ασφαλιστικό

"ΟΧΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

"Μπλόκο" ΔΝΤ στην Αθήνα για το ασφαλιστικό

 Μπλόκο  ΔΝΤ στην Αθήνα για το ασφαλιστικό

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φέρεται να έχει απορρρίψει ήδη το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού. Ζητά δε να υπάρξουν άμεσα περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ παράλληλα ανοίγει και το κεφάλαιο των εργασιακών σχέσεων και ζητά νέα μέτρα για το 2016, ύψους πολλών δις ευρώ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας "Καθημερινή", η Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, χαρακτήρισε την πρόταση μη βιώσιμη οικονομικά και ζήτησε ευθέως περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ανάλογο είναι το συμπέρασμα και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος", που τονίζει ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κλέλια Βελκουλέσκου, φτάνει στην Αθήνα με ακραίες απαιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι και από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας, η αρχική αντίδραση ήταν επιφυλακτική -αν και όχι ξεκάθαρα αρνητική. Όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, το σχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως υπάρξουν αμφιβολίες για την οικονομική βιωσιμότητά του.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται, εφόσον ευσταθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, είναι ασφαλώς αρνητικό ενόψει και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των "θεσμών", που βρίσκονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης. Η κατάληξή τους θα αποδειχθεί δε καθοριστική και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: