Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΔ-ΚΜ: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

ΠΕΔ-ΚΜ: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί

ΠΕΔ-ΚΜ: Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί
Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί ζητά η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ–ΚΜ) με απόφαση που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο.
Το κείμενο της απόφασης, που εστάλη στους υπουργούς Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η ΠΕΔ συμπαραστέκεται «στους παραγωγούς και τους εργαζομένους του αμπελοοινικού κλάδου, που οδηγείται στον μαρασμό και την κατάρρευση εξ αιτίας του αιφνιδιαστικά επιβληθέντος ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, και ζητεί την άμεση κατάργηση της σχετικής διάταξης (άρθρο 13 του Ν. 4346/2015)».
Η ΠΕΔ–ΚΜ χαρακτηρίζει την επιβολή του ειδικού φόρου ως συντριπτικό πλήγμα σε βάρος ενός ιστορικά, πολιτιστικά και τουριστικά εμβληματικού, παραδοσιακού, γεωργικού προϊόντος καθώς μειώνεται δραματικά η ανταγωνιστικότητά του έναντι των αλλοδαπών κρασιών.
Παράλληλα στερείται η ελληνική περιφέρεια από πυρήνες που, μέχρι τώρα, αντιστέκονται στην κρίση και διατηρούν ζωντανές σπίθες ενδογενούς ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: