Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται η τρόικα - Μοσκοβισί: Η αξιολόγηση θα πάρει χρόνο

Έρχεται η τρόικα - Μοσκοβισί: Η αξιολόγηση θα πάρει χρόνο

Πρώτη καταχώρηση: 29/01/2016 - 08:31
Τελευταία δημοσίευση: 08:54Οικονομία
Έρχεται η τρόικα - Μοσκοβισί: Η αξιολόγηση θα πάρει χρόνο
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, στις Βρυξέλλες. Ο Επίτροπος ενημέρωσε τον Τύπο πως οι επικεφαλής της τρόικας θα μεταβούν στην Αθήνα  “μέσα στο Σαββατοκύριακο” για να ξεκινήσουν την αξιολόγηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Απαντώντας σε ερώτηση του real.gr για την ημερομηνία της επιστροφής της τρόικας, ο Επίτροπος δήλωσε πως "η αξιολόγηση θα πάρει χρόνο" και πως πρέπει να αντιμετωπιστούν δύσκολα θέματα, αλλά η πρόθεση της Κομισιόν είναι να "συνεχίσει την καλή συνεργασία που ξεκίνησε τον Ιούλιο με τις ελληνικές αρχές και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση το γρηγορότερο δυνατόν".
http://www.enikos.gr/economy/367284,Erxetai-h-troika-Moskovisi-H-axiologhsh-8a-parei-xrono.html (δείτε το σχετικό video)
“Όπως ξέρετε, όλες οι τεχνικές ομάδες, ειδικά αυτές που χειρίζονται τα δύσκολα φορολογικά θέματα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα”, είπε ο κ. Μοσκοβισί σημειώνοντας ότι “έχει επιτευχθεί πρόοδος”.
Τις επόμενες ημέρες, είπε, οι επικεφαλής θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ξεκινήσουν τις συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση για όλα τα δύσκολα θέματα. “Αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά έχουμε την πρόθεση να κρατήσουμε τον αρχικό χρονικό προγραμματισμό μας. Όπως ξέρετε συναντήθηκα με τον κ. Τσίπρα στο Νταβός, είχαμε μια μακρά συζήτηση. Συναντήθηκα και πριν δύο ημέρες με τον επικεφαλής της αποστολής μας τον κ. Ντέκλαν Κοστέλο, του έδωσα οδηγίες. Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει νωρίς την επόμενη εβδομάδα”, πρόσθεσε.
Τέλος, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισε ότι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας σε σχέση με το προσφυγικό και η αξιολόγηση του προγράμματος δεν σχετίζονται μεταξύ τους: "Δεν υπάρχει σχέση με την αξιολόγηση του προγράμματος. Πρόκειται για δύο ξεχωριστές διαδικασίες που δεν σχετίζονται".
Πηγή: Real.gr
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: