Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Στην Αθήνα ο Μπόργιανς - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Στην Αθήνα ο Μπόργιανς - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Πρώτη καταχώρηση: 16/01/2016 - 08:21
Τελευταία δημοσίευση: 16/01/2016 08:59Οικονομία
Στην Αθήνα ο Μπόργιανς - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία
Ρεπορτάζ: Μουζακίτης Σπύρος
Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Βάλτερ Μπόργιανς, προκειμένου να υπογράψει συμφωνία με αντικείμενο την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο κ. Μπόργιανς θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη μία το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με τη συμφωνία θα προβλέπονται μεταξύ άλλων:
- Εκπαιδευτικά σεμινάρια για 50 φορολογικούς υπαλλήλους σε εκπαιδευτικά κέντρα του κρατιδίου καθώς και επίσκεψη εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή και υλοποίηση των κοινώς προφασισθέντων δράσεων.
- Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με την οικοδόμηση ηλεκτρονικής διαχείρισης κινδύνου (Risk-Management-System) ως αποτελεσματικό μέσο για την ευαισθητοποιημένη για ενδεχόμενους κινδύνους επιλογή υποθέσεων ελέγχου.
- Ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με τη λειτουργία κεντρικού μητρώου αφερέγγυων επιχειρήσεων (μητρώο διαφθοράς) για τα δημόσια έργα ως αποτελεσματικό μέτρο για την πάταξη της διαφθοράς.
- Απόκτηση φορολογικών στοιχείων
- Συνεργασία σε θέματα επικοινωνιακής στρατηγικής.
Την Κοινή Διακήρυξη Προθέσεων θα υπογράψουν από ελληνικής πλευράς ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.
Πηγή: Real.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια: