Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Λιαργκόβας: Επιστρέφουμε στην ύφεση με υψηλή ανεργία και αρκετά ερωτηματικά

Λιαργκόβας: Επιστρέφουμε στην ύφεση με υψηλή ανεργία και αρκετά ερωτηματικά

Πρώτη καταχώρηση: 27/01/2016 - 12:33
Τελευταία δημοσίευση: 12:33Οικονομία
Λιαργκόβας: Επιστρέφουμε στην ύφεση με υψηλή ανεργία και αρκετά ερωτηματικά
«Επιμένει η ανεργία και η ύφεση θα επανέλθει» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο συντονιστής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής και αρθρογράφος της εφημερίδας «Αγορά», αναφερόμενος στην έκθεση του γραφείου που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και απαντώντας μεταξύ άλλων στο ερώτημα σχετικά με την εικόνα της οικονομίας της χώρας σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.
Και συνέχισε λέγοντας: «Άλλωστε οι επίσημες προβλέψεις του προϋπολογισμού είναι για ύφεση -0,7%. Αρα επιστρέφουμε στην ύφεση με υψηλή ανεργία και με πολλά ερωτηματικά. Το μεγάλο ερωτηματικό, το οποίο θα καθορίσει πάρα πολύ την έκβαση των πραγμάτων, είναι κατά πόσο θα υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις στην ώρα τους ή θα καθυστερήσουν, κι αν καθυστερήσουν πολύ γιατί οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες έχουν προβλεφθεί είχαν και μία δημοσιονομική επίπτωση, άρα αν καθυστερήσουν τότε θα χρειαστεί να παρθούν και άλλα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λιαργκόβας.
Στο ερώτημα αν υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε η οικονομία να γυρίσει σελίδα από την ύφεση στην ανάπτυξη εντός του 2016, έστω και το τελευταίο τρίμηνο ο κ. Λιαργκόβας απάντησε:
«Θα μπορούσε. Θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο αρκεί να υπάρχει ένα φιλικό πλαίσιο, εννοώ το φορολογικό περιβάλλον, τον επενδυτικό νόμο, απέναντι στην επιχειρηματικότητα. Πολλές φορές σήμερα παρατηρούμε αμφίσημες ενέργειες και μέτρα τα οποία ναι μεν από τη μία μεριά ευνοούν το επιχειρηματικό περιβάλλον, π.χ. έγινε η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, αλλά από την άλλη μεριά δημιουργούν τροχοπέδη. Και δημιουργούν εντυπώσεις ότι δεν θέλουμε τις επενδύσεις. Αναφέρομαι στις Σκουριές για παράδειγμα. Εφόσον λοιπόν ξεκαθαρίσουν όλα αυτά μπορεί υπό προϋποθέσεις να γυρίσουμε σε θετικό πρόσημο, ιδιαίτερα στο δεύτερο μισό του 2016».
Ακούστε το ηχητικό:

http://www.enikos.gr/economy/366914,Liargkovas-Epistrefoyme-sthn-yfesh-me-yyhlh-anergia-kai-arketa-erwthmatika.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: