Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Η Eldorado ανακοίνωσε ότι αναστέλλει εργασίες της στη Β. Ελλάδα

Η Eldorado ανακοίνωσε ότι αναστέλλει εργασίες της στη Β. Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 12/01/2016 - 12:42
Τελευταία δημοσίευση: 12:42Οικονομία
Η Eldorado ανακοίνωσε ότι αναστέλλει εργασίες της στη Β. Ελλάδα
Η καναδική εταιρεία ορυχείων Eldorado Gold ανακοίνωσε ότι αναστέλλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα μετά από ένα έτος αντιπαραθέσεων με την ελληνική κυβέρνηση που συμπεριλαμβάνει ανακληθείσες και καθυστερημένες άδειες από την πολιτεία.
Η Eldorado γνωστοποίησε ότι αναστέλλει την κατασκευή στο ορυχείο των Σκουριών και προειδοποίησε ότι θα κάνει το ίδιο για το ορυχείο στην Ολυμπιάδα αν δεν λάβει την άδεια μέχρι το τέλος Μαρτίου.
Έχει σταματήσει κατασκευαστικές εργασίες στον Λόφο Περάματος και τις Σάπες αλλά θα μπορούσε να τις ξαναρχίσει στο μέλλον, πρόσθεσε. Η εταιρεία επίσης μελετά αν θα αναστείλει στο μέλλον την επέκταση του ορυχείου στο Στρατώνι, στο οποίο απομένουν περίπου τρία χρόνια ζωής.
Σε δήλωσή της η εταιρεία είπε ότι προτιμά να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίες και να συνεχίσει την κατασκευή και ανάπτυξη στην Ελλάδα. «Όμως, έχουμε ένα καθήκον απέναντι σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας, και τα σημαντικά ρίσκα χρόνου και διαδικασίας που έχουν δημιουργηθεί από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας μας έχει αφήσει χωρίς άλλη επιλογή από το να μειώσουμε τη δράση και το προσωπικό μας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Πολ Ράιτ.
Η Eldorado έχει δημιουργήσει περίπου 2.000 άμεσες θέσεις στην Ελλάδα, είπε, χωρίς να αναφέρει πόσες θα επηρεαστούν από τη μείωση δραστηριοτήτων της εταιρείας. Το μερίδιο της Eldorado στην Ελλάδα αποτελεί περίπου 30-40% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της εταιρείας, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών. Η αξία των μετοχών της εταιρείας έχει πέσει κατά 40% τους τελευταίους μήνες, κυρίως εξαιτίας των προβλημάτων στην Ελλάδα. Στις Σκουριές, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 276 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Απαλλαγή πολύτεκνων από τον φόρο πολυτελείας στα ΙΧ προανήγγειλε ο Αλεξιάδης - ΒΙΝΤΕΟ

Επιδοτήσεις ΕΣΠΑ σε γιατρούς - Ποιους αφορά

Bloomberg: Οι οικονομίες με τις χειρότερες επιδόσεις το 2016 - Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: