Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Έκλεισε η Softex - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Έκλεισε η Softex - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι

Πρώτη καταχώρηση: 15/01/2016 - 18:58
Τελευταία δημοσίευση: 15/01/2016 18:58Οικονομία
Έκλεισε η Softex - Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι
Nα κλείσει το εργοστάσιο της Softex στην Αθήνα αποφάσισε η πολυεθνική Βolton Group, με αποτέλεσμα να μένουν στο δρόμο περίπου 200 εργαζόμενοι
Αφορμή για την απόφαση της εταιρείας στάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό. 

Διαβάστε επίσης



Η καταγγελία της κυβέρνησης για τη Softex

Πρώτη καταχώρηση: 15/01/2016 - 19:05
Τελευταία δημοσίευση: 15/01/2016 19:05Οικονομία
Η καταγγελία της κυβέρνησης για τη Softex
Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης προκάλεσε το κλείσιμο της Softex. Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δημιουργεί καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία» και ότι «αφήνει στο δρόμο όλους τους εργαζομένους, περίπου 200».
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας
Πληροφορηθήκαμε ότι η πολυεθνική εταιρεία BOLTON GROUP με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την BOLTON HELLAS AEBE, αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ), δημιουργώντας ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνοντας στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους, περίπου 200. 
Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της SOFTEX που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το “πρόσχημα”, έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η SOFTEX και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου.
Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

ΓΣΕΕ: Λουκέτο και στη Softex με την κυβέρνηση απλά να καταγγέλλει

Πρώτη καταχώρηση: 15/01/2016 - 19:22
Τελευταία δημοσίευση: 15/01/2016 19:22Οικονομία
ΓΣΕΕ: Λουκέτο και στη Softex με την κυβέρνηση απλά να καταγγέλλει
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΓΣΕΕ με αφορμή το "λουκέτο" στη Softex, λέγοντας πως η κυβέρνηση απλά καταγγέλλει.
"Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι επιχειρήσεις στη χώρα μας βάζουν λουκέτο, σήμερα προστέθηκε και η SOFTEX, η κυβέρνηση περιορίζεται σε ρόλο παρατηρητή, βλέποντας τη λίστα των ανέργων να γιγαντώνεται.
Η ΓΣΕΕ έχει εξαρχής κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και το κάνει για πολλοστή φορά αλλά όπως φαίνεται απευθύνεται σε μη ευήκοα ώτα" αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει:
"Η ανεργία είναι το μείζον πρόβλημα για τη χώρα και η υφεσιακή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης το μόνον που καταφέρνει είναι να αυξάνει τα λουκέτα στην αγορά και να ενισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις την εκβιαστική συμπεριφορά ανήθικων εργοδοτών.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και των αρμοδίων υπηρεσιών του ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να ασκηθούν οι αναγκαίες πιέσεις προς την πολυεθνική, στην οποία ανήκει η SOFTEX, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και να συνεχιστεί η λειτουργία της συγκεκριμένης επιχείρησης".

Διαβάστε επίσης

Tags: ΓΣΕΕSOFTEX

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ στο enikos.gr για το κλείσιμο της Softex

Πρώτη καταχώρηση: 15/01/2016 - 19:12
Τελευταία δημοσίευση: 15/01/2016 19:25Οικονομία
Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ στο enikos.gr για το κλείσιμο της Softex
«Να αναθεωρήσει τις απόψεις της για την επιχειρηματικότητα» καλεί, μέσω του enikos.gr, την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕΝίκος Κιουτσούκης, με αφορμή το κλείσιμο της Softex.
Μιλώντας στο enikos.gr ο κ. Κιουτσούκης ανέφερε ότι «φαίνεται καθαρά ότι μετά τα προβλήματα που αντιμετωπίσε η εταιρεία και με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, η κυβέρνηση δεν προσπάθησε να βρει λύση».
«Το υπουργείο Εργασίας έβγαλε ένα δελτίο Τύπου στο οποίο συμπεριφέρεται ως αντικαταστάτης του συνδικαλιστικού κινήματος. Καταγγέλλει την πολυεθνική αντί να βρει λύση, συζητώντας και με τη διοίκηση και με τους εργαζομένους» υπογράμμισε και πρόσθεσε:
«Έχουμε πλέον πολλαπλά κρούσματα. Μετά τις Σκουριές έρχεται και το "χτύπημα" με τη Softex. Εμείς στη ΓΣΕΕ ανησυχούμε πολύ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της και τις απόψεις της για την επιχειρηματικότητα».
Διαβάστε επίσης:





Δεν υπάρχουν σχόλια: