Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Südwest Presse: Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Südwest Presse: Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 06/01/2016 - 17:39
Τελευταία δημοσίευση: 17:56Οικονομία
Südwest Presse: Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα
Με μελανά χρώματα περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Sudwest Presse την οικονομική και επιχειρηματική πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εισηγμένες στο Χ.Α. επένδυσαν μόλις 300 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε από 2,5 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θλιβερό φαινόμενο ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσειςεγκαταλείπουν τη χώρα και χάνονται θέσεις εργασίας.
Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr
Δείτε επίσης:

Südwest Presse: Όλο και περισσότερες
επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: 06/01/2016 - 17:14
Τελευταία δημοσίευση: 17:14Οικονομία
Südwest Presse: Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την Ελλάδα
Με μελανά χρώματα περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Sudwest Presse την οικονομική και επιχειρηματική πραγματικότητα στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εισηγμένες στο Χ.Α. επένδυσαν μόλις 300 εκατ. ευρώ τη χρονιά που πέρασε από 2,5 δισ. ευρώ έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θλιβερό φαινόμενο ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις εγκαταλείπουν τη χώρα και χάνονται θέσεις εργασίας.
Ο αρθρογράφος τονίζει από το 2009 έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους πολλές μεγάλες εταιρίες, δίνοντας ως παραδείγματα την Coca Cola Hellenic, τη Βιοχάλκο και τη γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «αυτές οι μεγάλες εταιρείες προσδοκούσαν αποχωρώντας από την Ελλάδα κυρίως χαμηλότερους φόρους και καλύτερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές».
Όπως προσθέτει το δημοσίευμα, «έπειτα από την εκλογική νίκη του αριστερού πολιτικού Αλέξη Τσίπρα γυρνούν όμως ολοένα συχνότερα την πλάτη τους στην Ελλάδα μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κυρίως το κλείσιμο για διάστημα τριών εβδομάδων των τραπεζών και του χρηματιστηρίου τον Ιούλιο αλλά και η επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων έτρεψαν πολλές εταιρείες σε φυγή». Ο αρθρογράφος τονίζει ότι «οι αιτίες για την έξοδο είναι ποικίλες» και υπογραμμίζει ιδιαίτερα την υψηλή φορολογία. Όπως επισημαίνει, «την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα αυξάνει το 2016 τη φορολόγηση των επιχειρήσεων από 26% σε 29%, ο συντελεστής στην Κύπρο ανέρχεται μόλις σε 12,5%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: