Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Σταθάκης: Νομίζω θα πετύχουμε την προστασία των κύριων συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Σταθάκης: Νομίζω θα πετύχουμε την προστασία των κύριων συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 12/02/2016 - 10:51
Τελευταία δημοσίευση: 10:51Οικονομία
Σταθάκης: Νομίζω θα πετύχουμε την προστασία των κύριων συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ
Παρά το μήνυμα του Πόλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, περιορίζοντας τη δημόσια συνταξιοδοτική δαπάνη, ο υπουργός Οικονομίας είπε στην ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους με τη στρατηγική της.
«Νομίζω» ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του μηνύματος του Πόλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και την κρατική συνταξιοδοτική δαπάνη.
«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.
Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Ο κ. Σταθάκης πραγματοποίησε νέο άνοιγμα και προς τους αγρότες, οι οποίοι κατεβαίνουν σήμερα προς την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
«Υπάρχει περιθώριο και για αυτό καλούμε σε διάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».
Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.
Δείτε το βίντεο από το ΣΚΑΪ:
Δείτε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: