Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

EE: Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση, τα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων

EE: Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση, τα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων

Πρώτη καταχώρηση: 22/02/2016 - 14:48
Τελευταία δημοσίευση: 14:48Επικαιρότητα
EE: Ανεργία, οικονομία και μετανάστευση, τα μεγάλα προβλήματα των Ελλήνων
Η ανεργία, η οικονομία και η μετανάστευση είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Ελλήνων, σύμφωνα με στοιχεία του νέου ευρωβαρόμετρου για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, οι Έλληνες ιεραρχούν ως κορυφαίο εθνικό πρόβλημα την ανεργία (55%) και τη δυσμενή κατάσταση της οικονομίας (45%), ενώ ως μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πρόκληση θεωρούν τις υψηλές μεταναστευτικές ροές (52%).
Επτά στους 10 Έλληνες τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ, παρότι αντίστοιχο ποσοστό θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πάρει λάθος δρόμο, καθώς εκτιμούν ότι η Ελλάδα δε μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα το μέλλον ούσα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ποσοστό 57%), σύμφωνα με το τακτικό Ευρωβαρόμετρο (Νοέμβριος 2015).
Την ίδια στιγμή όμως, σε ποσοστό 63% οι Έλληνες εμφανίζονται περισσότερο απαισιόδοξοι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για το μέλλον της Ευρώπης.
Ιδιαίτερα υψηλά είναι και τα ποσοστά δυσπιστίας προς τους εγχώριος και ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς το 81% δηλώνει δύσπιστο ως προς την Ε.Ε., το 71% προς το Ευρωκοινοβούλιο, το 75% προς την Κομισιόν και το 78% προς την ΕΚΤ.
Σε εθνικό επίπεδο, το 92% αποδοκιμάζει τα πολιτικά κόμματα, το 83% τη Βουλή, το 82% την κυβέρνηση και το 82% τις τοπικές ή περιφερειακές αρχές. Το αντίστοιχο ποσοστό δυσπιστίας προς τα ΜΜΕ ανέρχεται έως και το 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: