Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Πρόγευση για τους φορολογικούς συντελεστές έδωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

Πρόγευση για τους φορολογικούς συντελεστές έδωσε ο Τρ. Αλεξιάδης

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 15:57
 
UPD:15:58
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Αναφερόμενος στον προοδευτικό συντελεστή ο κ. Αλεξιάδης συνέστησε στους βουλευτές, «περιμένετε και μη βιάζεστε, γιατί θα δείτε, ότι η έννοια της προοδευτικότητας της κλίμακας της επιβάρυνσης είναι στα κύρια χαρακτηριστικά των όσων αυτή τη στιγμή συζητάμε στη διαπραγμάτευση.
Πρόγευση για την διαπραγμάτευση όσον αφορά τους φορολογικούς συντελεστές έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
Αναφερόμενος στον προοδευτικό συντελεστή ο κ. Αλεξιάδης συνέστησε στους βουλευτές, «περιμένετε και μη βιάζεστε, γιατί θα δείτε, ότι η έννοια της προοδευτικότητας της κλίμακας της επιβάρυνσης είναι στα κύρια χαρακτηριστικά των όσων αυτή τη στιγμή συζητάμε στη διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε τέτοιες λογικές».
Σε σχέση με τα νομικά πρόσωπα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «δεν μπορεί να γίνει μια κλιμάκωση, γιατί αν είχαμε μια κλίμακα στα νομικά πρόσωπα, θα ωθούσαμε τις ανώνυμες εταιρείες να σπάνε, όταν έφταναν σε ένα επίπεδο. Εάν λέγαμε, δηλαδή, μέχρι τα 5 εκατ. αυτός ο συντελεστής και από 5 - 10 εκατομμύρια ο άλλος συντελεστής, μόλις έφταναν τα 5 εκατ. το νομικό πρόσωπο θα έσπαγε στα δύο για να μείνει πάντα στον χαμηλό συντελεστή».
Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: