Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ με αιχμές για οικονομική ανεπάρκεια

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ με αιχμές για οικονομική ανεπάρκεια

Σφοδρή επίθεση στο ΔΝΤ με αιχμές για οικονομική ανεπάρκεια

Σφοδρή επίθεση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξαπολύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, επικρίνοντας τη στάση του Ταμείου στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση Αθήνας - θεσμών.
Η ανακοίνωση δημιουργεί τις προϋποθέσεις μιας νέας ρήξης με το ΔΝΤ παρά το γεγονός ότι μόλις χθες το βράδυ ο Ευκλ. Τσακαλώτος έλεγε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία.
Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου εκφράζουν την έκπληξή τους για τη στάση του ΔΝΤ καθώς όπως επισημαίνουν,  «οι ισχυρισμοί των στελεχών του αποτελούν παγκόσμια πρωτοτυπία στην οικονομική πολιτική».
«Υποστηρίζουν ότι αν το αφορολόγητο μειωθεί πολύ ​για όλους, ακόμη και για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ, τότε βοηθάμε τους φτωχούς, όχι τους πλούσιους» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:
«Με αυτή την πρωτότυπη (;) άποψη - για την οποία Ανταμ Σμιθ, Τζον Μ​έιναρντ Κ​έινς, Μ​ίλτον Φρ​ίντμαν και άλλοι αντίστοιχοι οικονομολόγοι θα είχαν υπαρξιακό πρόβλημα... -  είναι φανερό ότι ο... παραδοσιακός υποστηριχτής των φτωχών του πλανήτη, το Ταμείο δηλαδή, μάλλον δεν διαπραγματεύεται με την ανάλογη σοβαρότητα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: