Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟ» H Κομισιόν «αδειάζει» την Αθήνα: Πρώτα συμφωνία, μετά κατάθεση νομοσχεδίων

«ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟ»

H Κομισιόν «αδειάζει» την Αθήνα: Πρώτα συμφωνία, μετά κατάθεση νομοσχεδίων

H Κομισιόν «αδειάζει» την Αθήνα: Πρώτα συμφωνία, μετά κατάθεση νομοσχεδίων

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βίντερστάιν άφησε να εννοηθεί σήμερα ότι για να τεθούν σε εφαρμογή τα νομοσχέδια τα οποία προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, προαπαιτούμενο είναι η συμφωνία των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βίντερστάιν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον συζήτηση επί ορισμένων νομοσχεδίων στη Βουλή των Ελλήνων. «Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συνεχίζονται, τονίζοντας ότι «η Επιτροπή αναμένει ταχεία πρόοδο σε όλα τα μέτωπα».
Η τοποθέτηση της Κομισιόν για τη μονομερή ενέργεια της Αθήνας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και ίσως δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη. Η Κομισιόν φαίνεται να παίρνει τη θέση του ΔΝΤ που μπορεί να μην έχει απαντήσει ακόμη για τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι εμφανίζεται επιφυλακτικό ακόμη και για την ημερομηνία επιστροφής της Ντ. Βελκουλέσκου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: