Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Κάρτα Ελέγχου Θορύβου Moto: Ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, απώλειες 35 εκατ. €!

Κάρτα Ελέγχου Θορύβου Moto: Ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, απώλειες 35 εκατ. €!

Πρώτη καταχώρηση: 01/04/2016 - 10:35
Τελευταία δημοσίευση: 10:35Auto
Κάρτα Ελέγχου Θορύβου Moto: Ανενεργή εδώ και 7 χρόνια, απώλειες 35 εκατ. €!
Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr

'Ενα ακόμη ξεχασμένο άρθρο σε νόμο που έχει ψηφιστεί και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από το 2010 και παραμένει ανενεργό φέρνει στη δημοσιότητα το Enikonomia.gr
Ειδικότερα από τον Δεκέμβριο του 2010 έχει ψηφιστεί σχετική νομοθεσία που αφορά στην Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα αλλά κανένας από τότε δεν έχει ενεργοποιήσει τη σχετική νομοθεσία.
Μάλιστα το άρθρο 6 της νομοθεσίας προβλέπει και πρόστιμα 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου!
Από την άλλη μεριά το κόστος για την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου στα δίκυκλα κοστίζει 3,35 ευρώ ανά μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει κάθε χρόνο περίπου 5 εκατ. ευρώ.
Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως η σχετική νομοθεσία παραμένει «αδρανής» από το 2010 και έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια τότε αυτό «μεταφράζεται» σε απώλειες πάνω από 35 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό Δημόσιο.
Επίσης από την επιβολή προστίμων των 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν προμηθευτεί την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου θα μπορούσε επίσης να αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.
Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς η ενεργοποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την Κάρτα Ελέγχου Θορύβου «κολλάει» από τα συνεργεία δικύκλων που διεκδικούσαν κομμάτι από την «πίτα» αλλά λόγω των ειδικών προδιαγραφών εγκαταστάσεων δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τον θεσμό με αποτέλεσμα το Υπουργείο να «αδρανοποιήσει» το μέτρο...
Πιέστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά στο άρθρο 6 της σχετικής νομοθεσίας που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από τον Δεκέμβριο του 2010!

Δεν υπάρχουν σχόλια: