Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 10.000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Δραματικά στοιχεία: Σκηνικό ασφυξίας με χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 10.000 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

Δραματικά στοιχεία: Σκηνικό ασφυξίας με χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις

Δραματικά στοιχεία: Σκηνικό ασφυξίας με χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις

Δραματικά στοιχεία για τις συνθήκες «ασφυξίας» που επικρατούν στην αγορά, δίνει η ΕΣΕΕ η οποία προειδοποιεί για χιλιάδες λουκέτα που επισπεύδονται και λόγω της αύξησης του ΦΠΑ που ενδεχομένως να φέρει μείωση της κατανάλωσης
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Star o πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης:
-Από Ιανουάριο 2016 πάνω από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν
-21.000 βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης 
-63.000 έχουν πολύ χαμηλό δείκτη επιβίωσης
- Επίσης μία στις 2 επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν τους εργαζόμενους στην ώρα τους ενώ υπάρχουν χιλιάδες άλλες που χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) από την αρχή του χρόνου έχει ανασταλεί η λειτουργία 15.435 επιχειρήσεων όλων των νομικών μορφών, αριθμός ο οποίος είναι αυξημένος κατά 45,87% σε σχέση με το 2015, όταν έκλεισαν συνολικά 10.581 εταιρείες.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό πως για πρώτη φορά το ισοζύγιο μεταξύ συστάσεων επιχειρήσεων - διαγραφών είναι αρνητικό. Συγκεκριμένα, στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2016 συστάθηκαν μόλις 12.486 επιχειρήσεις, ήτοι κατά 2.949 λιγότερες από αυτές που έκλεισαν.
Όπως σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Κουράσης, μιλώντας στην εκδήλωση της Γραμματείας των Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Η συμβολή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη», τα τελευταία 8 χρόνια η ελληνική οικονομία απώλεσε πάνω από το 1 / 4 του ΑΕΠ, γεγονός πρωτοφανές για μία οικονομία σε ειρηνική περίοδο. 
Σήμερα, λειτουργούν 250.000 λιγότερες επιχειρήσεις, που απασχολούσαν συνολικά 800.000 εργαζομένους.Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τα τελευταία χρόνια, συντελέστηκε ένα είδος γενοκτονίας της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας στην πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: