Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ν. Νεφελούδης στην ΕΡΤ: Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού

ν. Νεφελούδης στην ΕΡΤ: Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού


Αν. Νεφελούδης στην ΕΡΤ: Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας στην Πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και αναφερόμενος στο ζήτημα των εργασιακών, το οποίο ανοίγει στο πλαίσιο της δεύτερη αξιολόγησης, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως είπε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας τα θέματα που πέφτουν στο τραπέζι είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, όπως και τα θέματα που η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει την αντίθεσή της και αφορούν αλλαγές στη συνδικαλιστική νομοθεσία, με αιχμή την καθιέρωση του λοκ άουτ μαζί με την πρόταση του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Υπάρχει ανάγκη για εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού νόμου που είναι από το 1984, είπε ο κ. Νεφελούδης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει συζήτηση για αποδοχή του δικαιώματος της ανταπεργίας για την εργοδοσία.

Όπως είπε αυτά τα οποία τίθενται από τους θεσμούς προς συζήτηση είναι προτάσεις των εργοδοτικών φορεών και δη του ΣΕΒ και πως η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει την αντίθεσή της.

Αναφορικά στο ζήτημα περί κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε πως πρόκειται για φήμες και πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Με βάση το δείγμα της πολιτικής που έχει ασκηθεί πρέπει να υπάρχει μια εμπιστοσύνη ότι στα κορυφαία ζητήματα που τίθενται η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να κάνει πίσω» τόνισε.

Πηγή: ΕΡΤ
http://taxheaven.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: