Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ έως 1.743 ημέρες

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ έως 1.743 ημέρες

Περιμένουν επιστροφή ΦΠΑ έως 1.743 ημέρες

Στα συρτάρια των εφοριών ακόμη και για χρονικό διάστημα που ξεπερνά τον ένα χρόνο «λιμνάζουν» χιλιάδες αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ, που δεν έχουν εκκαθαριστεί, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας να περιμένουν πολλούς μήνες μέχρι να εισπράξουν τα ποσά του ΦΠΑ που δικαιούνται.
Τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι πραγματικά αποκαλυπτικά, αφού δείχνουν ότι υπάρχουν 30 εφορίες που κρατούν στα αρχεία τους αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ για πάνω από 365 ημέρες. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις επιστροφές ΦΠΑ καταγράφονται στη ΔΟΥ της Κω, όπου υπάρχουν υποθέσεις που είναι στο... περίμενε για 1.743 ημέρες.
Σε αυτή την ομάδα των 30 εφοριών δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο μικρές ελεγκτικές μονάδες αλλά και μεγάλες εφορίες όπως η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, η ΔΟΥ Ψυχικού, η ΔΟΥ Χαλανδρίου κ.λπ.
Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι οι αιτήσεις που εκκρεμούν για πάνω από 90 ημέρες (το «νόμιμο» όριο καθυστέρησης) αυξήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στις 5.271 από 4.903. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ οι απλήρωτες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ αυξήθηκαν στα 986,766 εκατ. ευρώ από 953,211 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: